Kıbrıs

Zaroğlu’ndan Akansoy’a eleştiri

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bertan Zaroğlu CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yönelik açıklamasını eleştirdi. Zaroğlu açıklamasında, “Sayın…

Zaroğlu’ndan Akansoy’a eleştiri
12-10-2024 18:05

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bertan Zaroğlu CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yönelik açıklamasını eleştirdi.

Zaroğlu açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York’ta BM Genel Sekreteri Guterres ve Rum lider Hristodulidis ile son derece kritik bir görüşmeye giderken, ana muhalefet CTP’nin Genel Sekreteri’nden gelen açıklama akıl ve izandan yoksundur” ifadelerini kullandı.

Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı istifaya davet eden CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un yapmış olduğu bu açıklamanın BM nezdinde ve Rum lider karşısında Cumhurbaşkanı’nı “federasyon” kıskacına hapsetme girişimi olduğu görüşünü ortaya koyan Zaroğlu, “Anavatan Türkiye ile birlikte belirlenen milli siyaseti darbelemeye yönelik bu tür açıklamalar Rum Yönetimi’nin oyuncağı olmaktan başka birşey değildir” suçlamasında bulundu.

Zaroğlu açıklamasında, “Kıbrıs sorunu aynı zamanda bir Türklük mücadelesidir. Bu mücadelede ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı diplomasi arenasında savaşa girmeye hazırlanırken, arkasından hançerleyenlere ne denir?” diye sordu.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER