Gündem

Türkiye’de yaşanan orman yangınlarına müdahaleler sürüyor

Türkiye’de yaşanan orman yangınlarına müdahaleler sürüyor.Ankara, Bolu ve Afyonkarahisar’da orman yangını çıktı. Üç kentte de alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk…

Türkiye’de yaşanan orman yangınlarına müdahaleler sürüyor
22-08-2024 09:06

Türkiye’de yaşanan orman yangınlarına müdahaleler sürüyor.Ankara, Bolu ve Afyonkarahisar’da orman yangını çıktı. Üç kentte de alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın Bolu’nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçradı.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde henüz bilinmeyen nedenle otluk alanda yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 2 helikopter sevk edildi.

Ankara-Bolu sınırında başlayan yangın daha sonra Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı.

Alevlerin etkilediği Demirler Köyü tedbir amacıyla boşaltıldı.Ekiplerin bölgedeki yangın söndürme çalışmaları sürerken Ankara Valisi Vasip Şahin, yangının insan kaynaklı olduğunu açıkladı. Vali Şahin, “Gerekli incelemeler yapılıyor.” dedi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç da, yangına ilişkin, “Şu an rüzgar da var, hava da karardı. Biz sadece yayılmasını engellemeye çalışıyoruz.” dedi.

Kılıç, yangının, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki Şahinler köyünden, Bolu'nun Demirler köyüne sıçradığını belirterek, “Yerleşim yerlerini de tehdit ediyordu. Yerleşim yerlerinin etrafında seyrek ağaçlık alan vardı. Aynı zamanda otluk bir alan vardı. Buralarda etkili oldu, buralar zaten yandı. Evlere de sirayet etmesi, yangın söndürme araçlarıyla beraber engellendi” dedi.

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde de ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor. Akharım beldesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangına karadan müdahale etmeye başladı.

İzmir'in Menderes ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın ise kontrol altına alındı, ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER