Kıbrıs

Töre:Anavatandan gelen açıklamalar yüreğimize su serpiyor

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Roma Temsilciliğine atanan Mustafa Kemal Beyazbayram’ı kabul etti. Cumhuriyet Meclisi'nden verilen bilgiye göre, Töre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep…

Töre:Anavatandan gelen açıklamalar yüreğimize su serpiyor
24-07-2024 19:05

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Roma Temsilciliğine atanan Mustafa Kemal Beyazbayram’ı kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi'nden verilen bilgiye göre, Töre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkü’nün de karnı tok” açıklamasını değerlendirdi. “Anavatandan gelen açıklamaların yüreklerine su serptiğini” belirten Töre, “KKTC’nin ve iki devletliliğin esas olduğunun” Erdoğan tarafından bir kez daha teyit edildiğini söyledi. Töre, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünden vazgeçmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

İtalya ile Türkiye arasında son dönemlerde yaşanan iyi ilişkilere de değinen Töre, günün birinde temsilciliğin önce konsolosluk sonrasında da büyükelçilik olabileceğini kaydetti.

Töre, konuşmasının sonunda Roma Temsilciliğine atanan Mustafa Kemal Beyazbayram’a çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette Töre tarafından çeşitli hediyeler de takdim edildi.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER