
Öğle yemeklerinde hem hafif hem de besleyici bir alternatif arıyorsanız, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan terbiyeli ekşili köfte, tam size göre.
TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
Köfte için:
300 gr kıyma1 çay bardağı ince bulgur1 adet rendelenmiş soğan1 adet yumurta1 yemek kaşığı unTuz, karabiber, kimyonSulu karışım için:
1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış)1 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)1 yemek kaşığı sıvı yağ5-6 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tuzTerbiyesi için:
1 adet yumurta sarısıYarım limon suyu1 yemek kaşığı unYarım çay bardağı suYAPILIŞI
Köfteyi hazırlayın: Tüm köfte malzemelerini derin bir kapta yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde köfteler yapın. Hafif un serpilmiş bir tepsiye dizin.Sebzeleri soteleyin: Tencereye sıvı yağı alın, doğradığınız havuç ve patatesleri birkaç dakika kavurun. Ardından sıcak suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar 5-6 dakika pişirin.Köfteleri ekleyin: Sebzelerin üzerine köfteleri ekleyin ve orta ateşte 15 dakika kadar pişirin.Terbiyeyi hazırlayın: Ayrı bir kasede yumurta sarısı, limon suyu, un ve suyu pürüzsüz olana kadar çırpın.Terbiyeyi yemeğe ekleyin: Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş, karıştırarak sıcak çorbadan biraz ekleyip ılıtın (kesilmemesi için). Ardından tencereye azar azar dökün ve birkaç dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin.Servis: Sıcak olarak servis edin. Üzerine taze nane veya dereotu serpebilirsiniz.