Gündem

Malatya Büyükşehir Belediyesinden Kantinlere Büyük Denetim 

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KANTİNLERE SIKI DENETİM   Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri Malatya genelinde faaliyet …

Malatya Büyükşehir Belediyesinden Kantinlere Büyük Denetim 
01-10-2024 17:05

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KANTİNLERE SIKI DENETİM

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri Malatya genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumları bünyesindeki kantin, kafeterya ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapan işletmelerde denetimler gerçekleştiriyor.

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlıklı gıdalara ulaşması ve hijyenik ortamlarda alışveriş yapabilmeleri amacıyla yapılan denetimlerde, kantinlerin hijyen kurallarına uyumu, gıda güvenliği, fiyat etiketi uygulamaları ve satışı yasaklanan ürünlerin kontrolü ön planda tutuldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri, denetim sırasında kantin işletmecilerine, hijyen standartları ve öğrencilere sağlıklı ürün sunmanın önemini vurgulayarak, işletme sahiplerini bilgilendirdi. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde öğrencilerin sağlığına zarar verebilecek yiyecek ve içeceklerin satılmasının önüne geçilmesi konularında uyarılar yapan zabıta ekipleri, kuralları ihlal ettikleri tespit eidlen kantinlere gerekli uyarılarda bulundu. İşletmelere kurallara uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanacağı da belirtildi.

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri, öğrenci sağlığını korumak adına ve daha güvenli eğitim ortamları sağlamak amacıyla bu tür denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Okul kantinlerinin daha düzenli ve sağlıklı hizmet vermeleri amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde ruhsat, gıda üretim sertifikası, bakanlığın yasaklamış olduğu gıdalar, fiyat tarifesi, hijyen gibi başlıklar ön planda tutuldu. Malatya merkezinde bulunan kantin, kafeterya ve büfelerde uygulanan denetimlerin ilçelerde de aynı şekilde gerçekleştiğini belirten Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri, işletmeleri kurallara uymaları noktasında uyardı. Özellikle hijyen, gıda maddelerinin hazırlanma şekli, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, çöp kovaları, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri ve yangına karşı alınan önlemlerin yeterliliği de denetim esnasında tek tek kontrol edildi. Ekipler tarafından fiyat tarifesi ya da fiyat etiketi bulunmayan kantinlere eksikliklerinin giderilmesi uyarısında bulunularak, 15 gün süreli tebligat yapıldı.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER