Kıbrıs

KTOEÖS Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) özellikle 2008’den sonra atanan öğretmenlerin ekonomik, sosyal, emeklilik ve çalışma koşullarıyla ilgili yaşanan sorunlara çözüm bulunmasını talep etmek…

KTOEÖS Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı
22-08-2024 13:06

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) özellikle 2008’den sonra atanan öğretmenlerin ekonomik, sosyal, emeklilik ve çalışma koşullarıyla ilgili yaşanan sorunlara çözüm bulunmasını talep etmek amacı ile Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Eylemde açıklama yapan Sendika Başkanı Selma Eylem, 2008 Sosyal Güvenlik Yasası ve 2010 göç yasası olarak nitelenen yasayla çalışan haklarının geriye götürüldüğünü iddia etti.

Eğitim ve sağlık konusunda hükümeti eleştiren Eylem, bakanlar ve hükümeti yasal sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı, eşit adil bir yaşam için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçöbel de, yasalara rağmen eğitimine gereken önemin verilmediğini savundu. Gökçebel, “kaynak yok” gerekçesiyle eğitimden çalındığını ve okulların yüzde 35’inin açılamaz durumda olduğunu öne sürdü.

Öğretmenin eğitimin temeli olduğunu belirten Gökçebel, öğretmene gereken değerin, önemin verilmesini istedi, aksi halde kararlı olduklarını, gerekirse okulların açılmayacağını belirtti.

Sendika yetkilileri daha sonra Bakanlık Müdürü Yusuf Ersoy ile bir görüşme gerçekleştirerek, taleplerini içeren bir dosya sundu.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER