Kıbrıs

KTOEÖS, eğitime konteyner sınıflarda, eksik öğretmenlerle başlanmasını eleştirdi

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Lefke Gazi Lisesi’nde yeni ders yılıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Kıbrıs Türk Orta Eğitim öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Selma…

KTOEÖS, eğitime konteyner sınıflarda, eksik öğretmenlerle başlanmasını eleştirdi
23-09-2024 15:06

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Lefke Gazi Lisesi’nde yeni ders yılıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Selma Eylem, okulların açılmasına çok kısa bir süre kala okul binasının depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiğini ve öğrenciler ile öğretmenlerinin konteyner sınıflara mahkum edildiğini söyledi.

Okulda çocukların oyun alanları ver etkinlik yapacakları alanın kalmadığını kaydeden Eylem, söz konusu durumun birçok sıkıntıyı beraberinde getireceğini de ifade etti.

Eğitim Bakanlığı’nın atanması gereken ancak yetki alınmayan özel eğitim ve rehberlik hariç 53 öğretmeni geçici olarak okullara gönderdiğini belirten Eylem, “geçici olarak görevlendirdiği öğretmenlerimizin ne olacağı ne zaman yetkililerinin alınacağı, hangi bütçeden ödeyecekleri şu anda muğlak durumdadır” dedi.

Eylem, yapılan atamalara rağmen Lefke Gazi Lisesi’nde 10 farklı branşta eksik öğretmen bulunduğunu da öne sürdü.
Eğitimin niteliğini düşünen olmadığını ileri süren Eylem, günü kurtarmak için sürüdürülen eğitim politikaların devam ettiğini söyledi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de sorunlara karşı hiçbir planlama yapılmadan, “ben yaparım olur” mantığı ile hareket edildiğini belirterek ilgili bakanı eleştirdi.

Gökçebel, birçok okulun inşaat alanı olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER