Yaşam

Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Filmler Projesi’nin Gazimağusa çekimleri tamamlandı

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ile Telsim iş birliğinde hayata geçen, “Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Filmler Projesi’’nin Gazimağusa çekimleri tamamlandı. Telsim’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs’ta çeşitli…

Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Filmler Projesi’nin Gazimağusa çekimleri tamamlandı
13-05-2024 19:05

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ile Telsim iş birliğinde hayata geçen, “Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Filmler Projesi’’nin Gazimağusa çekimleri tamamlandı.

Telsim’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs’ta çeşitli bölgelerden kadınların, hayatın getirdiği zorluklara ve engellere rağmen başarıyı yakalama hikâyelerini anlatmak, bölgelerin tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini yansıtmak, girişimci kadınların görünürlüğünü artırarak, kadınlara ilham vermek ve girişimciliği geliştirmek amacıyla hayat bulan ‘‘Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Film Projesi’’ Gazimağusa bölgesi ile devam etti.

Gazimağusa bölgesinde, ressam Emine Sorun, Lefkara nakışı üreticisi Mehtap Kürü, Lapta nakışı işiyle uğraşan Esra Gürpınar ve Burçin Yiğitbaş, koza ve keçe işiyle uğraşan İsmet Fisun Özkalan, su kabağından mumluk ve gece lambası üreten Nazif Özgünöz ve tarım işiyle uğraşan Meryem Altın ürettikleri ürünler hakkında bilgi vererek çekimleri tamamlandı.

Ressam Emine Sorun'un Kıbrıs'ın doğasını ve kapılarını yansıttığı tabloları ile çekimde yer alırken, rehber Handan Altınay’ın sunumuyla Namık Kemal Meydanı, Venedik Sarayı ve Lala Mustafa Paşa Camii’nde (St.Nicholas Katedrali) kadın emeği ile kültürel mirasımızın korunuşunu sergileyen örnekler kayda geçti.

Çekimler, Modistra Guest House’ta yapıldı. Ayrıca Modistra Guest House’un sahibi İnanç Darkot ile de röportaj gerçekleştirildi.

Mağusa bölgesini anlatan kısa filmi izlemek için; linkine tıklayabilirsiniz.

“Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Filmler Projesi’nin çekimleri Serdarlı, Büyükkonuk, Güzelyurt, Lefke, Dipkarpaz, Girne ve Tatlısu bölgelerinde tamamlanarak izleyicilerle buluşmuştu. Proje, Lefkoşa’nın Cevherlerinin çekimleriyle son bulacak.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER