Kıbrıs

Dostluk Grubu heyetleri Maraṣ'ı ziyaret etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye-Azerbaycan, Türkiye-KKTC ve Azerbaycan-KKTC parlamentolar arası dostluk grupları ile beraberlerindeki heyetler ile Maraş’ı gezdi. Töre, burada yaptığı açıklamada Türkiye’den sonra…

Dostluk Grubu heyetleri Maraṣ'ı ziyaret etti
14-05-2024 19:06

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye-Azerbaycan, Türkiye-KKTC ve Azerbaycan-KKTC parlamentolar arası dostluk grupları ile beraberlerindeki heyetler ile Maraş’ı gezdi.

Töre, burada yaptığı açıklamada Türkiye’den sonra Azerbaycan’ın da KKTC ile dostluk grubu oluşturduğunu ve resmi olarak buraya gelerek bir miladı başlattıklarını söyledi.

Töre, “Türkiye’den sonra Azerbaycan’ın da ikinci kardeş olarak burada olmaları bizleri gururlandırmıştır” ifadelerini kullandı.
Maraş’ın açık olan kısımlarını gezdiklerini belirten Başkan Töre, Maraş’ta malı olduğunu iddia edenlerin Taşınmaz Mal Komisyonu’na müracaat etmeleri gerektiğini kaydederek, vakıf mallarına dikkat çekti.
Maraş’ın bu şekilde bir 50 yıl daha beklememesi gerektiğini belirten Töre, burada Gazimağusa Belediyesi’nin hizmet vermeye hazır olduğunu söyledi.
Azerbaycan Milli Meclisi KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev de, Maraş ile Karabağ’ın birbirine çok benzediğini ve kendi iç dünyalarında içselleştirdiklerini ifade etti.

Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem de, 6 komisyon olarak Maraş’ı ziyaret ettiklerini, turizmde, eğitimde ve sanayi de KKTC’nin gelişerek daha da iyi yerlere geleceğini ifade etti.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER