Gündem

Cumhurbaşkanı Tatar, temaslarını BRT’ye değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesi ve Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi ile ilgili beklentilerini BRT’ye değerlendirdi.Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından en üst düzeyde…

Cumhurbaşkanı Tatar, temaslarını BRT’ye değerlendirdi
05-07-2024 20:05

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesi ve Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi ile ilgili beklentilerini BRT’ye değerlendirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından en üst düzeyde karşılandıklarını, devlet karşılama protokolünün bir kez daha uygulanmasından duydukları memnuniyeti aktaran Tatar, Azerbaycan ile ilişkilerin daha da gelişeceğine inandıklarını söyledi.

Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük gayreti ile Türk devletleri teşkilatına gözlemci üye olarak kabul edildiklerini hatırlatan Ersin Tatar tüm üye devletlerle somut ilişkiler geliştirmek çeşitli alanlarda iş birliği olanakları artırmak için önümüzdeki dönemde de temasları yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

“KKTC Türk Dünyası'nın doğal üyesidir” diyen Tatar, Türk Dünyası’nın ayrılmaz bir parçası ve Doğu Akdeniz’deki Türk varlığının serdar bekçisi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, tüm kurum ve kuruluşları ile Türk Devletleri Teşkilatı’nın faaliyet gösterdiği her alanda yer almak ve ilişkileri geliştirmek arzusundayız” şeklinde konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e daveti nedeniyle yürekten teşekkür eden Tatar, “Ermeni Işgali’nden kurtarılıp Azerbaycan topraklarına bağlanan Karabağ’da, Şuşa’da böylesine tarihi ve anlamlı bir zirvede bulunmaktan halkım adına onur duymaktayım” dedi.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER