Gündem

CHP'den Atatürk Anıtına Çelenk 

CHP’DEN ATATÜRK ANITINA ÇELENK CHP'den Atatürk Anıtına Çelenk YILDIZ; “TÜM MİLLİ BAYRAMLARA SAHİP ÇIKAN VE ÇELENGİNİ ŞEREFLE ANITA GETİREN TEK PARTİ CHP’DİR” CHP Malatya İl Örgütü 19 Mayıs At…

CHP'den Atatürk Anıtına Çelenk 
19-05-2024 17:05

CHP’DEN ATATÜRK ANITINA ÇELENK

CHP'den Atatürk Anıtına Çelenk

YILDIZ; “TÜM MİLLİ BAYRAMLARA SAHİP ÇIKAN VE ÇELENGİNİ ŞEREFLE ANITA GETİREN TEK PARTİ CHP’DİR”

CHP Malatya İl Örgütü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi.
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Atatürk Anıtı önünde yaptığı konuşmada, “Malatya’ya bakın, tüm milli bayramlara sahip çıkan ve çelengini şerefle anıta getiren tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizler Mustafa Kemal’in tüm emanetlerinin bekçisiyiz.”dedi.
Yıldız yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı. Bugünü Mustafa Kemal gençlere armağan etti. CHP’nin 2. Kurultayında o dönem ki ismi Cumhuriyet Halk Fırkası’nın 2. Kurultayı’nda Mustafa Kemal Atatürk büyük nutkunu okumuştur. Milli Mücadele tarihimizin en önemli değeri olan ve Mustafa Kemal’in kendi eserim dediği büyük Nutuk’un ilk cümlesi ‘19 Mayıs’ta Samsun’a çıktım’ olmuştur.
Osmanlının son döneminde bir çok subay , bir çok Harbiyeli Osmanlı için bir çıkış arıyordu. Vatanın dört bir tarafı işgal altındaydı, yöneticiler basiretsizdi. Subaylardan birisi görev alarak Anadolu’ya geçti ve burada milli mücadeleyi başlattı. 19 Mayıs’ta ayak basılan Samsun’da Anadolu topraklarını işgal eden emperyalistlere karşı mücadele başlatıldı. Bu mücadele sadece Türkiye Cumhuriyeti‘nin tarihi açısından değil, dünyada emperyalizme karşı en önemli meydan okuma ve kazanımdır.19 Mayıs 1919’da Samsun’da 9.Kolordu müfettişi görevlendirmesiyle giden Mustafa Kemal ve beraberindeki 18 subay o gün Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu hazırlayan, Anadolu’yu emperyalist işgalden kurtaran ve tüm dünyaya örnek olan bir mücadele başlatmıştır. Tüm dünya halkları 19 Mayıs’ı örnek alarak emperyalizmi yeryüzünden sileceklerdir.

19 Mayıs’tan sonra Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta örgütlenen, daha sonra Sivas’ta kongre toplayan, ardından meclis toplayan Mustafa Kemal ve Arkadaşları 1923,29 Ekim’inde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuşlardır. İlk günden Cumhuriyeti kurdukları güne kadar demokrasi hep öncelikleri olmuştur. Bugün 19 Mayıs ruhunun bize en büyük emaneti, dünyada kimden gelirse gelsin emperyalizme karşı durmaktır. Bu ülkenin milli değerlerini savunanlar CHP çatısı altındadır. CHP tarihiyle gurur duymaktadır. Malatya’ya bakın, tüm milli bayramlara sahip çıkan ve çelengini şerefle anıta getiren tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizler Mustafa Kemal’in tüm emanetlerinin bekçisiyiz. Bizler Anadolu’nun Kemalistleri, Atatürkçüleriyiz. Mustafa Kemal Atatürk2ün Bursa Nutku’nda verdiği görevleri yerine getirmek üzere görev başındayız.19 Mayıs ruhunun temsilcisi CHP, dimdik ayakta, her gün büyüyerek Mustafa Kemal’in emanetine sahip çıkıyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER