Kıbrıs

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri BRT’yi ziyaret etti

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir heyet Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na (BRTK) ziyaret gerçekleştirdi. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt…

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri BRT’yi ziyaret etti
17-05-2024 12:06

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir heyet Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na (BRTK) ziyaret gerçekleştirdi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt tarafından karşılanan öğrenciler, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ve yayınlarıyla ilgili bilgilendirildiler, BRT Yayıncılık Tarihi Müzesi’ni gezdiler.

Ziyarette öğrencilere hitaben konuşan BRTK Müdürü Meryem Özkurt, BRTK’nın tarihinin önemini vurgulayarak, kurumun imkansızlıklar içerisinde kurulan bir radyodan, dijital ortama taşındığını aktardı.

BRT Yayıncılık Tarihi Müzesi’nin, Kıbrıs Türkü’nün mücadele tarihini anlattığını kaydeden Özkurt, radyonun kurulmasının, yayıncılık tarihinin bir gereği olduğunu vurguladı.

Özkurt, “Şu anda, BRTK’nın 3 tane televizyon kanalı, 6 tane radyo kanalı, web sitesi, uygulamaları var.. Smart Tv uygulaması sayesinde hem BRT’yi hem de Kıbrıs’taki diğer özel kanalları da izleyebilirsiniz.” dedi.

Bu arada, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Müdür Muavini Gökçen Özakdenizli, BRT’de yayınlanan ‘Meslek Yolunda’ program yapımcısı Fatma Arpalıklı’ya, eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederek, Okul Müdürü Kazım İrdem adına plaket takdim etti.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER