Spor

Buse “Avrupa Şampiyonası” hazırlığında

(BRTSPOR) “77. Balkan Atletizm Şampiyonası”nın kadınlar yüksek atlama dalında kürsünün zirvesinde yer alan Buse Savaşkan, katılacağı bir diğer önemli organizasyon “Avrupa Şampiyonası” hazırlıklarını sürdürüyor. İzmir’in…

Buse “Avrupa Şampiyonası” hazırlığında
29-05-2024 14:05

(BRTSPOR) “77. Balkan Atletizm Şampiyonası”nın kadınlar yüksek atlama dalında kürsünün zirvesinde yer alan Buse Savaşkan, katılacağı bir diğer önemli organizasyon “Avrupa Şampiyonası” hazırlıklarını sürdürüyor.

İzmir’in ev sahipliği yaptığı Balkan Şampiyonası’nın ardından programda yapılan bir değişiklikle kısa bir süre için KKTC’ye gelen başarılı sporcu antrenmanlarına burada da devam edecek.

Paris Olimpiyatları için aralıksız organizasyonlara katılan ve dünyanın büyük organizasyonlarından Diamond League’de de yarışarak ülke adına tarih yazan sporcu son dönemde aldığı başarılarla dünya sıralamasındaki yerini de üst sıralara taşımış ve olimpiyat kotası almaya oldukça yaklaşmış durumda.

Diomond League’de dördüncülük, Balkan Şampiyonası’nda şampiyonluk elde eden milli sporcumuz Roma’da 7-12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası’nda da madalya hedefliyor.
Buse Savaşkan “Balkan Şampiyonası”ndaki 1.92’lik atlayışıyla en iyi kariyer derecesini elde etmişti.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER