Gündem

Bugün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı…

Bugün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı... Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünde tören ve etkinliklerle kutlanıyor... Kıbrıs'ta 15 Temmuz 1974'teki Yunanistan destekli darbenin ardından Türkiye'nin…

Bugün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı…
20-07-2024 07:06

Bugün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı… Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünde tören ve etkinliklerle kutlanıyor…

Kıbrıs'ta 15 Temmuz 1974'teki Yunanistan destekli darbenin ardından Türkiye'nin garantörlük hakkını kullanarak 20 Temmuz 1974'te Kıbrıs'a yaptığı çıkarmanın üzerinden yarım asır geçti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı kutlamalarına, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve kabine üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda milletvekili katılıyor.

Azerbaycan'dan çeşitli heyetler de bu amaçla KKTC‘de bulunuyor.

Konuk heyetler, törenlere katılmak yanında çeşitli ziyaretlerde de bulunuyor.

Bugün İlk tören saat 09.30’da Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek.
Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmigeçit töreni ise saat 10.00’da başlayacak.

İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasıyla başlayacak tören, Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen bayrakların Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teslim edilmesiyle devam edecek.Tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği konseri, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tüfekli Grup gösterisi ve resmigeçitle sona erecek.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50’nci Yıl Dönümü Resepsiyonu düzenleyecek.

Resepsiyon, saat 20.00’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yer alacak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, ilçelerde ve diğer bazı yerleşim yerlerinde de törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER