Kıbrıs

4. Piyade Alay Komutanlığı’nda görev devir teslim töreni icra edildi

4. Piyade Alay Komutanlığı’nda görev devir teslim töreni icra edildi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa iki devletli çözüm modelinde olması gerektiğini…

4. Piyade Alay Komutanlığı’nda görev devir teslim töreni icra edildi
24-08-2024 00:05

4. Piyade Alay Komutanlığı’nda görev devir teslim töreni icra edildi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa iki devletli çözüm modelinde olması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut görevini Piyade Kurmay Albay Hüseyin Ulak'a devretti. Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, üst düzey komutanlar ve protokol katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.

Ardından 4.Piyade Alay Komutanlığı’nın özgeçmişi ve görevi devreden Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut ile görevi devralan Piyade Kurmay Albay Hüseyin Ulak’ın özgeçmişleri okundu.

Ardından Alay komutanlığı sancağı ayakta karşılanarak platformda yerini aldı.

Alay komutanlarının platformda yerlerini almasının ardından, sancak devir teslim andı okundu ve sancak tutanağı imzalanarak, komutanlık forsu teslim edildi. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut’a hizmet şildi verildi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral İlker Görgülü törende yaptığı konuşmada,Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut’un görevini en iyi şekilde yerine getirmenin haklı gururunu yasadığını belirterek, görevini teslim alan Piyade Kurmay Albay Hüseyin Ulak’ın görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceğine yürekten inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende yaptığı konuşmanda, görevi devreden Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut’a hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.
TMT’nin devamı olarak GKK’nın önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı, görevi devralan Piyade Kurmay Albay Hüseyin Ulak’a da başarı diledi.

Güney Kıbrıs Rum kesiminin Kıbrıslı Türkleri 1974 hatta 1963 öncesine götürmek için sinsi oyunlar içerisinde olduklarını ifade eden Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa iki devletli çözüm modelinde olması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından tören geçişiyle tören sona erdi.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER