Gündem

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tüm ilçelerde törenler düzenlendi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı başkent Lefkoşa’nın yanısıra tüm ilçelerde de törenler düzenlendi. Törenlerde yapılan konuşmalarda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı  dolayısıyla tüm ilçelerde törenler düzenlendi
19-05-2024 16:06

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı başkent Lefkoşa’nın yanısıra tüm ilçelerde de törenler düzenlendi.

Törenlerde yapılan konuşmalarda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı bugünün Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğuna işaret edildi.

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Gazimağusa’da tören düzenlendi.

Gazimağusa’daki tören; öğrencilerin Şampiyon Melekler anısına “Atam Işığında Geleceğe Yürüyoruz” sloganıyla düzenlediği yürüyüşle başladı daha sonra Zafer Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törende Yakın Doğu Yeni Boğaziçi Koleji öğrencisi Efe Gündoğdu konuşma yaptı, 19 Mayıs’ın Ulu Önder Mustafa Kemal’in “Ben O Gün Doğdum” dediği mukaddes bir gün olduğunu belirtti.

Yakın Doğu Yeni Boğaziçi Koleji öğretmenlerinden Zemzem Güneş konuşmasında, 19 Mayıs’ ın Türk milletinin onur ve asaletiyle tarih sahnesine çıkıp şahlandığı gün olduğunu vurgulayarak, Atatürk’ün Samsun’a çıktığı bugünün, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlüğünün başlangıcı olduğunu ifade etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Girne’de de tören ve etkinliklerle kutlandı.

Girne’deki tören Ramadan Cemil Meydanı’ndaki Atatürk büstü önünde yer aldı.

Törende konuşan Girne Turizm Meslek Lisesi Öğrencilerinden Veyis Varli 19 Mayıs’ın , büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak , Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başlattığı tarih olduğunu belirterek, bu tarihin Türk milletinin kurtuluşunun başlangıcı ve yok edilemeyeceğinin ispatı olduğunu söyledi…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Güzelyurt’taki tören ise Atatürk Anıtı Önü’nde yapıldı.

Törende konuşan Güzelyurt Meslek Lisesi Müdür Muavini Şengül Akçabel, Atatürk’ün Cumhuriyeti ve onu sonsuza dek koruma görevini gençlere emanet ettiğini anımsattı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Lefke’deki tören de Atatürk Anıtı Önü’nde yapıldı.

Törende konuşan Lefke Gazi Lisesi Tarih Öğretmeni Fikriye Seferler, Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla Kurtuluş savaşı meşalesini tutuşturduğunu belirterek, bu tarihin Türk tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı; İskele Ecevit Meydanında düzenlenen törenle de kutlandı.

Törende konuşma yapan İskele Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Emren Bitirim, 19 Mayıs’ın sadece bir bayram olmadığını, aynı zamanda gençliğe, özgürlüğe ve bağımsızlığa olan inancın bir sembolü olduğunu söyledi.

Şiirlerin de okunduğu bölgelerdeki törenlerde, anıtlara çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER