USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Yeniden Refah'ta 'Erdoğan' krizi: Belediye Başkanı partisinden istifa etti

Yeniden Refah Partili Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen, YRP Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerine 'Bu sözleri şiddet kınıyorum' diyerek partisinden istifa etti.

Yeniden Refah'ta 'Erdoğan' krizi: Belediye Başkanı partisinden istifa etti
13-07-2024 18:06

Kırıkkale’nin Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen, YenidenRefah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın AKP’li Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki göstererek Yeniden Refah Partisi’ndenistifa etti.

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdarelerseçiminde Yeniden Refah Partisi’nden aday olarak belediye başkanı seçilen HilmiŞen, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı.

Şen, partinin Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ınCumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri sebebiyle istifa kararını aldığınıbelirtti.

'BU SÖZLERİ ŞİDDETLE KINIYORUM'

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Şen, şu sözlerikaydetti:

“31 Mart 2024 yerel seçimlerinden Yeniden Refah Partisi’ndenBalışeyh Belediye Başkanı olarak seçilmiş bulunmaktayım. Yeniden Refah PartisiGenel Başkanvekili Doğan Aydal’ın ‘Erdoğan Anayasayı değiştiremezse başkaülkeye gider, Amerika’ya gider’ sözlerini çirkin bir şuursuzluk vesaygısızlıktır. Bu sözleri şiddetle kınıyorum.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik, siyasi, süreçlerdemilliyetçiliğin temel alınması ve milli birlik beraberliğin hat safhada olmasıgerekirken, Türk İslam coğrafyasının lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnızbırakılmasını ve desteklenmemesini yanlış buluyorum. Cumhurbaşkanımıza yönelikparti içerisinde yer alan olumsuz tutum ve hareketler sebebiyle Yeniden RefahPartisi’nden istifa ediyorum.”

DOĞAN AYDAL NE DEMİŞTİ?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. DoğanAydal'ın "Erdoğan Amerika'ya gidecek" iddiası siyaset gündemineoturmuştu.

Halk TV’de Gündem Özel canlı yayınında konuşan Ayda,“Anayasa değişmezse Erdoğan’ın Amerika’ya gideceğini düşünüyorum” dedmişti.

Programda hazır bulunan İsmail Saymaz, “Erdoğan ilesiyaseten karşı olabiliriz, eleştirebiliriz, ama ne yapıp yapmayacağınıbilmeniz gerekir. Erdoğan'ı sevmemek başka bir şey onun yapmayacağı şeyisöylemek başka bir şey. Erdoğan bu ülkeden gitmez, ihtimal vermiyorum”ifadelerini kullanmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler