USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Tren istasyonlarında kablosuz ağlar hacklendi: Yolcular, 'terör saldırısı' mesajıyla karşı

İngiltere'deki 19 tren istasyonunun kablosuz internet ağları hacklendi. Yolcular, istasyonlardaki wi-fi sistemine giriş yaptıklarında Avrupa'daki terör saldırılarıyla ilgili bir ekranla karşılaştıklarını bildirdiler.

Tren istasyonlarında kablosuz ağlar hacklendi: Yolcular, 'terör saldırısı' mesajıyla karşı
26-09-2024 17:06

İngiltere'deki 19 tren istasyonunun kablosuz internet ağları, terör saldırılarıyla ilgili bir mesaj gösterecek şekilde hacklendi.

Network Rail, aralarında Londra Euston, Manchester Piccadilly, Liverpool Lime Street, Birmingham New Street, Edinburgh Waverley ve Glasgow Central'ın da bulunduğu istasyonlardaki wi-fi sistemlerinin etkilendiğini doğruladı.

Yolcular, istasyonlardaki wi-fi sistemine giriş yaptıklarında Avrupa'daki terör saldırılarıyla ilgili bir ekranla karşılaştıklarını bildirdiler.

Bir Network Rail sözcüsü wi-fi'nin hala kapalı olduğunu doğrulayarak, “Şu anda Network Rail'in yönetimindeki istasyonlarda halka açık wi-fi'yi etkileyen bir siber güvenlik olayıyla uğraşıyoruz” açıklamasında bulundu.

Sözcü, İngiliz Ulaştırma Polisi'nin soruşturma yürüttüğünü söyledi.

Sadece tren istasyonlarının değil, diğer kuruluşların da etkilendiğine inandığını söyleyen sözcü, “Bu hizmet üçüncü bir taraf aracılığıyla sağlanmaktadır ve soruşturma devam ederken askıya alınmıştır” diye konuştu.

Etkilenen istasyonların şunlar olduğu kaydedildi:

Londra içinde, London Cannon Street, London Bridge, Charing Cross, Clapham Junction, Euston, King's Cross, Liverpool Street, Paddington, Victoria ve WaterlooGüney Doğu'da Reading ve GuildfordKuzey Batı'da Manchester Piccadilly ve Liverpool Lime StreetBatı Midlands'da, Birmingham New StreetBatı Yorkshire, LeedsBatı ve Güney Batı'da, Bristol Temple Meadsİskoçya'da Edinburgh Waverley ve Glasgow Central

Network Rail için wi-fi sağlayan üçüncü taraf olan Telent, “güvenlik olayından” haberdar olduğunu ve “Network Rail ve diğer paydaşlarla birlikte soruşturma yürüttüğünü” doğruladı.

Telent sözcüsü, “Bu olayla ilgili olarak İngiliz Ulaştırma Polisi tarafından devam eden bir soruşturma olduğu konusunda bilgilendirildik, bu nedenle bu aşamada daha fazla yorum yapmak uygun olmayacaktır” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler