USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Töre, BBP heyetini kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü kutlamaları kapsamında KKTC’de bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır ve…

Töre, BBP heyetini kabul etti
19-07-2024 15:04

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü kutlamaları kapsamında KKTC’de bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır ve heyetini kabul etti.

Kabulde Meclis Başkanlık Divanı Üyesi Şifa Çolakoğlu da hazır bulundu.

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’ndan gerçekleşen kabulde konuşan Başkan Töre, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türk Halkı’nın kurtuluş günü ve en büyük milli bayramı olduğunu söyledi.

Kıbrıs meselesinin Türk milletinin ortak davasını olduğunu anımsatan Töre, sağlam durup, sağlam ilerlemek gerektiğini, KKTC üzerine oynanan oyunların ise birlikte bertaraf edilebileceğini kaydetti.

Rum yönetiminin fanatik tutumunu da eleştiren Töre, Kıbrıs Türk Halkı’nın azınlık olduğu bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini, egemen eşitlikten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Silahlanma ile bir yere varılamayacağını anlatan Töre, Rum tarafının ateşle oynamamasını ve emperyalistlerin oyununa gelmemelerini istedi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır da, Kıbrıs meselesinin Türk halkının milli davası olarak devam edeceğini kaydetti.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler