USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Son dakika: Cezaevindeki Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny öldü

2021'den bu yana cezaevinde bulunan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny hayatını kaybetti. Kremlin Sözcüsü Peskov, "Ölüm nedenini bilmiyoruz, Putin'e bilgi verdik" açıklamasında bulundu

Son dakika: Cezaevindeki Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny öldü
16-02-2024 15:05

Rusya Federal Cezaevi Servisi, cezaevinde bulunan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Rus haber ajansı RIA, Navaly'nin ölümüne ilişkin prosedür kontrolünün başlatıldığını duyurdu.

Rus haber ajansının hapishane servisinden aktardığı bilgiye göre, hapishane bulunan Rus muhalif siyasetçi Navalny hayatını kaybetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük rakiplerinden olan Navalny, Rusya'da aşırılık suçlaması ile 19 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 2021'den bu yana cezaevinde bulunuyordu.

KREMLİN: ÖLÜM NEDENİNİ BİLMİYORUZ REKLAM

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Navalny'nin ölüm nedenine ilişkin bilgileri olmadığını, Rusya Devlet Başkanı Putin'e haber verdiklerini aktardı.

Navalny'nin sözcüsü ise avukatının cezaevine doğru harekete geçtiğini bildirdi.

"CEZAEVİNDE KAYBOLDU" HABERLERİ ÇIKMIŞTI

Son olarak Aralık ayında kaybolduğu haberleri çıkan Navalny'nin Kuzey Kutup Dairesi'ne yakın Yamal Yarımadası'ndaki bir hapishanede açıklanmış, son olarak Navalny de hapishaneden verdiği mesajda yerini bizzat doğrulamıştı.

*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler