USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rus mutfağından tavuk stroganoff tarifi

Akşam yemeğinde farklı ama kolay bir tarif arıyorsanız, bu tavuk stroganoff mutlaka denenmeli. Hem göze hem mideye hitap eden bu kremalı lezzet, favori tarifleriniz arasına girecek!

Rus mutfağından tavuk stroganoff tarifi
19-04-2025 22:05

Klasik Rus mutfağından dünya sofralarına yayılan Stroganoff, genellikle dana etiyle yapılsa da tavukla yapılan versiyonu, hem hafifliği hem de pratikliğiyle öne çıkıyor. Krema, mantar ve yumuşacık tavuk parçalarının uyumu sayesinde bu tarif, hem özel davet sofralarına hem de günlük akşam yemeklerine çok yakışıyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lokum gibi pişmiş tavuk stroganoff tarifi!

MALZEMELER

500 gr tavuk göğsü (jülyen doğranmış)1 adet kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)2 diş sarımsak (ezilmiş)200 gr mantar (dilimlenmiş)1 su bardağı krema1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı1 tatlı kaşığı hardal (isteğe bağlı)Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

1. Tavukları Soteleyin:

Tavukları jülyen şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada yağ ile birlikte yüksek ateşte soteleyin. Tavuklar suyunu salmadan mühürlenmeli. Hafif renk alıp piştiğinde tavukları kenara alın.

2. Soğan ve Mantarları Ekleyin:

Aynı tavada soğanları kavurun. Ardından sarımsak ve mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.

3. Kremalı Karışımı Hazırlayın:

Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından kremayı, hardalı ve baharatları ilave edin. Karışım koyulaşınca tavukları tekrar tavaya ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler