Osmanlı mutfağından günümüze uzanan, patlıcan ve zeytinyağının muhteşem uyumunu sunan bir lezzet olan imambayıldının tadı damağınızda kalacak. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemeği, evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, geleneksel İmambayıldı tarifi...
İMAMBAYILDI TARİFİ
Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan2 adet büyük boy soğan4 diş sarımsak4 adet domates2 adet yeşil biber1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuzYarım demet maydanozYarım çay bardağı suYapılış
Patlıcanları alacalı soyun ve ortalarını yararak açın. Tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bekleterek acısını alın.Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin. Yeşil biberleri halka halka kesin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından yeşil biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.Doğranmış domatesleri, toz şekeri ve tuzu ekleyin. Karışımı birkaç dakika pişirin ve ocağın altını kapatın.Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayın. Hazırladığınız iç harcı patlıcanların içine doldurun.Patlıcanları geniş bir tencereye yerleştirin. Kalan harcı üzerine dökün. Yarım çay bardağı suyu ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.Pişen İmambayıldı’yı ocaktan alın ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.