USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öğle yemekleri için pratik lezzet: Terbiyeli ekşili köfte tarifi

Pratik yapımı, besleyici içeriği ve ekşi terbiyesiyle damakta iz bırakan terbiyeli ekşili köfte, öğle öğünü için hem hafif hem doyurucu bir seçenek.

Öğle yemekleri için pratik lezzet: Terbiyeli ekşili köfte tarifi
10-04-2025 13:06

Öğle yemeklerinde hem hafif hem de besleyici bir alternatif arıyorsanız, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan terbiyeli ekşili köfte, tam size göre.

TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

Köfte için:

300 gr kıyma1 çay bardağı ince bulgur1 adet rendelenmiş soğan1 adet yumurta1 yemek kaşığı unTuz, karabiber, kimyon

Sulu karışım için:

1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış)1 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)1 yemek kaşığı sıvı yağ5-6 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısıYarım limon suyu1 yemek kaşığı unYarım çay bardağı su

YAPILIŞI

Köfteyi hazırlayın: Tüm köfte malzemelerini derin bir kapta yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde köfteler yapın. Hafif un serpilmiş bir tepsiye dizin.Sebzeleri soteleyin: Tencereye sıvı yağı alın, doğradığınız havuç ve patatesleri birkaç dakika kavurun. Ardından sıcak suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar 5-6 dakika pişirin.Köfteleri ekleyin: Sebzelerin üzerine köfteleri ekleyin ve orta ateşte 15 dakika kadar pişirin.Terbiyeyi hazırlayın: Ayrı bir kasede yumurta sarısı, limon suyu, un ve suyu pürüzsüz olana kadar çırpın.Terbiyeyi yemeğe ekleyin: Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş, karıştırarak sıcak çorbadan biraz ekleyip ılıtın (kesilmemesi için). Ardından tencereye azar azar dökün ve birkaç dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin.Servis: Sıcak olarak servis edin. Üzerine taze nane veya dereotu serpebilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler