USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meclis'te 'Masal' sözlerine tepki: CHP'li Bağcıoğlu'ndan 'Mavi Vatan&#

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan TBMM'de yaptığı konuşmada, 'Mavi Vatan' için 'masal' ifadesini kullanmasının ardından CHP'li Yankı Bağcıoğlu, Mavi Vatan konseptini anlatmak benim görevimdir dedi.

Meclis'te 'Masal' sözlerine tepki: CHP'li Bağcıoğlu'ndan 'Mavi Vatan&#
28-07-2024 02:06

CHP İstanbul Milletvekil Namık Tan, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılarak konuşma yaptı. Konuşma sırasında, 'Bir ara tutturduğu mavi vatan masalından oldukça çabuk yüz geri etti" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu bu sözlerin ardından X hesabından paylaşım yaptı. Bağcıoğlu, paylaşımında 'Mavi Vatan kavramını' anımsattı.

"MAVİ VATAN SİYASİ MÜLAHAZALARIN DIŞINDA"

Bağcıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mavi Vatan kavramı; Türkiye Cumhuriyeti’nin denizlerdeki hak, alaka ve menfaatlerinin somutlaşmış bir ifadesidir.

Bu kavramı ortaya koyan konseptin teorisi ile konseptin denizlerimizdeki fiili uygulamaları her türlü siyasi mülahazaların dışında olup uzun yılların emeğine dayanır.

Bu konseptin temelini; hamaset ve şovenist fikirler değil, ömürlerini denizlerde geçirmiş amiraller, ticari Bahriye’de görev yapan denizciler, deniz hukuku alanında çalışan bilim insanları ve akademisyenlerin fikirlerinin yanı sıra örneğin Ege Denizi’ndeki egemenliği tartışmalı adaları ilk kez gündeme getiren merhum amiral Güven Erkaya, Milli Gemi Konseptinin mimarı merhum amiraller Vural Bayazıt ve Özden Örnek’in denizcilik gücünün geliştirilmesine katkı sağlayan çabaları oluşturur.

Mavi Vatan konsepti, denizlere yönelik Atatürk’ün direktifi ile vücut bulan Türk'ün milli ülküsünün fiiliyatta hayat bulmuş halidir.

Mavi Vatan konseptini anlatmak, açıklamak, öğretmek ve savunmak bir Türk amirali olarak benim görevimdir."

!?MAVİ VATAN
?? Mavi Vatan kavramı; Türkiye Cumhuriyeti’nin denizlerdeki hak, alaka ve menfaatlerinin somutlaşmış bir ifadesidir.
?? Bu kavramı ortaya koyan konseptin teorisi ile konseptin denizlerimizdeki fiili uygulamaları her türlü siyasi mülahazaların dışında olup uzun…

— Yankı Bağcıoğlu (@YankiBagcioglu) July 27, 2024


ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler