USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Lübnan Başbakanı Mikati: Hastaneler sivil yaralılarla dolu | Dış Haberler

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in saldırıları sonucu ülkesindeki hastanelerin, "düzinelerce kadın ve çocuk dahil" sivil yaralılarla dolu olduğunu belirtti

Lübnan Başbakanı Mikati: Hastaneler sivil yaralılarla dolu | Dış Haberler
26-09-2024 06:05

BM Güvenlik Konseyi'nde, "Orta Doğu'daki Durum" başlığıyla düzenlenen oturumda konuşan Mikati, Lübnan'da yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail'in saldırılarını değerlendirdi.

Lübnan Başbakanı Mikati, "Saldırgan, yalnızca savaşçıları ve silahları hedef aldıklarını iddia ediyor. Ancak size temin ederim ki Lübnan hastaneleri, düzinelerce kadın ve çocuk dahil sivil yaralılarla dolu." diye konuştu.

AA'nın haberine göre; Lübnan'da yaşananları, "benzeri görülmemiş" gelişmeler olarak adlandıran Mikati, İsrail'in, Lübnan halkına karşı uyguladığı insan hakları ihlallerine dikkati çekti.

Mikati, "İsrail, genç, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere sivillerimizi öldürerek, evleri yıkarak ve aileleri zorlu insani koşullardan kaçmaya zorlayarak, savaş uçaklarını ve insansız hava araçlarını gökyüzümüze göndererek egemenliğimizi ihlal ediyor." ifadelerine yer verdi.

Necib Mikati, konuşmasını gerçekleştirdiği oturuma katılan BMGK üyelerinden, ''İsrail'e baskı yaparak tüm cephelerde derhal ateşkes sağlanması'' çağrısında bulundu.

"GAZZE'DE OLANLARIN YANSIMALARI DOĞRUDAN LÜBNAN'DAKİ VE BÖLGEDEKİ DURUMU ETKİLİYOR"

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinde yaşanan çatışmaların "Gazze'de olanların bir yansıması" olduğuna dikkati çekti.

Mikati, "Gazze'de olanların yansımaları doğrudan Lübnan'daki ve bölgedeki durumu etkiliyor ve olan bitenler bölgenin sınırlarında durmayacak, tüm Orta Doğu'yu kapsayacak." ifadelerini kullandı.

Mikati şunları ekledi: "Bugün dünyanın bölgemizde devam eden insani trajediyi durduramadığını görüyoruz. Bu nedenle, Lübnan halkı adına, konseyinizi tüm sorumluluklarını üstlenmeye ve halkımızın içinde bulunduğu zor durumu sona erdirecek, diplomatik çözümlere giden yolu açacak acil, kararlı bir duruş sergilemeye çağırıyoruz."

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler