USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

L’Oreal Türkiye Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Meme kanserinin uzak metastaslarına üç boyutlu modellemeler ile yeni tedavi yöntemleri, 6 bin yıllık antik DNA’lardan yola çıkarak ağız mikrobiyatasının evrimi ile günümüz hastalıkları arasında bağ kurmak, bor temelli güneş ışığı ile çalışan bir sistemle atık suların

L’Oreal Türkiye Bilim Ödülleri sahiplerini buldu
09-10-2024 06:05

L’Oreal Türkiye’nin UNESCO Türkiye Milli komisyonu işbirliği ile yürüttüğü “Bilim Kadınları için” programının 22. yılında genç ve yetenekli dört bilim kadını ses getiren projeleri ile bu yılki ödüle layık görüldü. Koç Üniversitesi’nden Dr. Ece Öztürk, Hacettepe Üniversitesi’nden Dr Gülşah Merve Kılınç, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Esra Bilgin Şimşek ve Abdullah Gül Üniversitesi’nden Dr. Zeliha Soran Erdem.

L’Oreal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Türkiye’de çığır açıcı araştırmalar yapan ancak seslerini yeterince duyuramayan bilim kadınlarımız var. L’Oreal olarak bilim kadınlarının bilinirliğini artırmak ve cam tavanlarını kırmalarını desteklemek için buradayız” dedi.

SIZDIRAN BORU SORUNU

Bilim dünyasında kadınların oranı eşitsiz. Kariyer basamaklarında yükseldikçe oran hayli düşüyor. Bu durum bilim dünyasında “sızdıran boru sorunu” diye tanımlanıyor. Yaklaşık her üç araştırmacıdan biri kadın. ABD’de bu oran yüzde 44, Avrupa’da yüzde 36, Asya’da yüzde 34.

Türkiye biraz daha iyi durumda. Kadın akademisyen oranı yüzde 46. Ancak kademe yükseldikçe oran düşüyor. Doktor öğretim görevlilerinde yüzde 47 olan oran, doçentlerde yüzde 42’ye, profesörlerde yüzde 34’e düşüyor.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler