USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kore'nin renkli ve lezzetli pirinç ruloları: Kimbap tarifi

Kore mutfağının popüler sokak lezzetlerinden biri olan Kimbap, hem sağlıklı hem de pratik bir yemek olarak dikkat çekiyor. Deniz yosununa sarılı pirinç ve taze malzemelerle hazırlanan bu lezzetli rulolar, her öğünde keyifle tüketilebilir.

Kore'nin renkli ve lezzetli pirinç ruloları: Kimbap tarifi
24-09-2024 16:05

Kimbap, Kore mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, çeşitli sebzeler, et ve yumurtanın pirinçle birleşip deniz yosununa sarılmasıyla yapılan besleyici bir yemektir. Kimbap, Japon mutfağındaki sushiye benzese de farklı içerikleri ve özel soslarıyla kendine özgü bir tat sunar. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem hafif hem de doyurucu bir alternatif arayanlar için ideal.

KİMBAP TARİFİ

Malzemeler:

4 adet nori (deniz yosunu) yaprağı2 su bardağı pişmiş sushi pirinci2 yemek kaşığı pirinç sirkesi1 adet havuç (jülyen doğranmış)1 adet salatalık (jülyen doğranmış)2 adet yumurta (omlet yapılıp şeritler halinde kesilmiş)4 dilim turp turşusu (danmuji)100 gram ızgara tavuk göğsü (ince şeritler halinde)1 yemek kaşığı susam yağı1 yemek kaşığı soya sosu1 yemek kaşığı susamYarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Sushi pirincini pişirin ve üzerine pirinç sirkesini, tuzu ve susam yağını ekleyerek iyice karıştırın. Pirincin biraz soğuması için kenara alın.Havuçları ve salatalığı jülyen doğrayın. Yumurtaları omlet şeklinde pişirip ince şeritler halinde kesin. Tavuk göğsünü ince şeritler halinde doğrayın ve ızgarada pişirin.Nori yaprağını parlak tarafı alta gelecek şekilde bambu sushi matının üzerine yerleştirin. Üzerine ince bir tabaka halinde pişmiş pirinci yayın, nori yaprağının üst kısmında 2-3 cm boşluk bırakın. Pirincin ortasına havuç, salatalık, tavuk, turp turşusu ve yumurtayı yerleştirin.Bambu mat yardımıyla nori yaprağını sıkıca sarın. Rulonun ucunu suyla hafifçe nemlendirerek yapışmasını sağlayın. Ruloyu keskin bir bıçakla 1-2 cm genişliğinde dilimleyin.Servis: Kimbap dilimlerini susam ile süsleyerek soya sosuyla birlikte servis yapın.
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler