USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

KKTC Alevi Kültür Merkezi pazar günü “Aşure Lokması” düzenliyor

KKTC Alevi Kültür Merkezi, pazar günü “Aşure Lokması” etkinliği düzenleyecek. KKTC Alevi Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cemevi ve Kültür Kompleksi’nde yer alacak etkinliğin saat 19.30’da…

KKTC Alevi Kültür Merkezi pazar günü “Aşure Lokması” düzenliyor
19-07-2024 13:06

KKTC Alevi Kültür Merkezi, pazar günü “Aşure Lokması” etkinliği düzenleyecek.

KKTC Alevi Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cemevi ve Kültür Kompleksi’nde yer alacak etkinliğin saat 19.30’da başlayacağı ifade edilerek, Türkiye’den gelecek olan Dede Eren Yıldırım’ın önderlik edeceği etkinlikte, Zakir Ulaş Aydın, İbrahim Sezikli ve Doğan Şahin’in sahne alarak, deyişler söyleyeceği belirtildi.

Aşure Lokması’nın Alevi öğreti inancında önemli bir yere sahip olduğu dikkat çekilen açıklamada, 12 günlük yas-ı matem orucu bittikten sonra Kerbela ve diğer bütün şehitler için yapılıp, pay edildiği kaydedildi.

Alevi inancında matem ayında tutulan oruçların sadece bir ibadet değil, aynı zamanda manevi bir arınma ve Hz. Hüseyin’in izinden gitme niyetini simgelediği belirtilen açıklamada, yas-ı matem oruçlarının geçmişin acılarını unutmadan geleceği inşa ederken, toplumsal vicdan ve adalet duygusu kavramlarının gelecek nesillere aktarılması açısından önemli olduğu ifade edildi.

“Aşure Lokması” etkinliğinin her yıl geleneksel olarak Alevi Kültür Merkezi Cemevi ve Kültür Kompleksi’nde yapıldığı hatırlatılan açıklamada, tüm halkın, siyasilerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin etkinliğe davetli olduğu belirtildi.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler