USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail: Lübnan'a karadan saldırı başladı

İsrail ordusu, Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları gerçekleştirdiklerini duyurdu. İsrail, Güney Lübnan'da karadan saldırı başlattı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hizbullah hedeflerine yönelik sınırlı, yerel ve…

İsrail: Lübnan'a karadan saldırı başladı
01-10-2024 08:06

İsrail ordusu, Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları gerçekleştirdiklerini duyurdu.

İsrail, Güney Lübnan'da karadan saldırı başlattı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hizbullah hedeflerine yönelik sınırlı, yerel ve nokta operasyonların sınır bölgesinde başlatıldığı belirtildi. Hedeflerin, sınıra yakın köylerde bulunduğu ve Kuzey İsrail'deki yerleşimlere acil tehdit oluşturduğu ifade edildi.

İsrail ordusu, kara kuvvetlerine İsrail Hava Kuvvetleri ve topçu birliklerinin bölgedeki askeri hedeflere yönelik nokta atışlarıyla destek verdiğini açıkladı.

Operasyonların siyasi liderliğin onayı doğrultusunda yürütüldüğü vurgulanırken, “Kuzey Okları” operasyonunun Gazze ve diğer bölgelerdeki çatışmalarla eş zamanlı olarak duruma göre devam edeceği bildirildi.

İsrail topçu birlikleri, güneydeki El-Vezzani, El-Hıyam ve Marcayun ovasını 2 saat boyunca vurdu.

İsrail savaş uçakları ise Kevkebe-Marcayun otoyoluna hava saldırısı düzenledi ve saldırı nedeniyle otoyol trafiğe kapandı.

İsrail ordusu ayrıca sınırdaki Ayta eş-Şaab kasabasına aydınlatma fişekleri fırlattı.

İsrail savaş uçakları başkent Beyrut'ta da yoğun alçak irtifa uçuşları gerçekleştirdi ve Dahiye bölgesine 8 hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası Dahiye semalarından dumanlar yükseldi. Saldırılarda pek çok binanın yıkıldığı bilgisi geçildi.

Mülteci kampına hava saldırısı 

İsrail ordusunun, güneyde Sayda kentindeki Ayn el-Hılve Filistin Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Yaralananların olduğu saldırıda, Aksa Şehitleri Tugayları komutanı ve Lübnan sorumlusu Munir el-Makdah'ın evi hedef alındı.

İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesindeki bazı mahallelerde ikamet edenlerin bulundukları yerleri boşaltmalarını istemesinin ardından Beyrut'ta büyük bir patlama sesi duyuldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in Lübnan'da planladığı bir dizi sınırlı kara operasyonu hakkında ABD'yi bilgilendirdiğini açıkladı.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Lübnan sınır hattının sıfır noktasındaki Metula (Matalla), çevresindeki Misgav Am ve Kfar Giladi yerleşimleri “kapalı askeri bölge” ilan edildi. Bu bölgelere girişin yasaklandığı duyuruldu.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler