USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iOS 18'de iPhone kullanıcılarına şarkıları hissetmeyi sağlayacak özellik

iOS 18 güncellemesi yeni sunuldu. iPhone'lara yeni özellikler getiren iOS 18 ile dikkat çeken bir müzik dinleme özelliği de sunuldu.

iOS 18'de iPhone kullanıcılarına şarkıları hissetmeyi sağlayacak özellik
17-09-2024 17:05

Apple, yapay zeka özellikleriyle donattığı ve yenilikleri içinde barındıran iOS 18 güncellemesini sundu. Uzun bir süredir iPhone kullanıcıları tarafından beklenen işletim sisteminin yeni sürümüyle kullanıcılar ana ekranı daha fazla özelleştirebilecek.

iOS 18 İLE iPHONE'LARA GELEN ÖZELLİKLER

Bunun yanı sıra iOS 18 ile uygulama logolarına karanlık mod ekleniyor.

Denetim merkezini yıllar sonra yenileyen Apple iyileştirilmiş iMessage deneyiminin yanında RCS desteği de getirdi.

Android tarafında uzun yıllardır olan uygulamaları kilitleme özelliği de iPhone'lar için iOS 18 ile gelmiş oldu.

Apple was like ‘yeah let’s do Venmo but make it absolutely sick’ pic.twitter.com/WX848gLnuJ

— Sebastiaan de With (@sdw) June 10, 2024

Mail uygulamasını kategorize etme özelliği, fotoğraflar uygulaması için tasarım değişikliği, şifreler uygulaması, Safari'de dikkat dağıtan öğeleri engelleme, oyun modu, iPhone'lar arası telefonları yaklaştırarak para transferi yapabilme gibi yeni özellikler sunuldu. Bunun yanında dikkat çeken özelliklerden biri de müzik tarafında oldu.

Apple Music için gelen özellik, Music Haptics olarak adlandırılıyor. İşitme kaybı olanların daha iyi bir müzik deneyimi yaşayabilmesi için açılan müzikle telefon şarkının türüne göre titriyor. Bu özellik aslında bir erişilebilirlik aracı olarak sunuldu. Dinlenen şarkıya göre ses ve titreşimleri senkronize ediliyor. Bu sayede kişiler müziği 'hissedebiliyor'. Özellik, iOS 18'i indirdikten sonra ayarlarda yer alan erişilebilirlik özellikleri kısmından bulunacak Music Haptics seçeneğinin açılmasıyla kullanılabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler