USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İddia: ABD, İsrail'e bomba ve savaş uçağı verilmesini onayladı

ABD'nin İsrail'e milyarlarca dolarlık savaş uçağı, bomba ve çeşitli askeri mühimmat transferine onay verdiği ileri sürüldü.

İddia: ABD, İsrail'e bomba ve savaş uçağı verilmesini onayladı
29-03-2024 23:06

ABD merkezli Washington Post gazetesi, ABD'nin Gazze'nin Refah bölgesinde İsrail'in gerçekleştirmesi beklenen bir kara harekatına ilişkin endişelerini açıkça dile getirmesine rağmen son günlerde Netanyahu yönetimine milyarlarca dolar değerinde bomba ve savaş uçağı transferine onay verdiğini öne sürdü.

Gazetenin konuyla ilgili Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberine göre yeni silah paketleri arasında 1800'den fazla 2 tonluk MK84 bombası ve 500 adet yarım tonluk MK82 bombası bulunuyor.

ABD, uzun süredir müttefiki olan İsrail'e yıllık 3,8 milyar dolar askeri yardım yapıyor. ABD'nin İsrail'e özellikle hava savunma sistemleri ve mühimmat yardımı yaptığı bilinirken, bazı Demokratlar Biden yönetiminin İsrail'e verdiği kararlı desteği eleştiriyor ve bunun İsrail'e cezasızlık hissi verdiğini söylüyor.

ABD'nin gerçekleştireceği silah transferine rağmen, Gazze'de devam eden savaşta İsrail'in tutumu nedeniyle Biden yönetimi ve Demokratlarla İsrail lideri Netanyahu arasında problemler yaşandığı biliniyor.

 ABD ve İsrail arasında yeni kriz ABD ve İsrail arasında yeni kriz Haberi Görüntüle
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler