USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Hayvanlarla ilgili ötanazi görüşmelerinde iktidar, muhalefetin konuşma süresini sınırlandırdı

Yasa teklifinin 5. maddesinde yer alan “hayvanlara yerel yönetimlerce ötanazi yapılır” ifadesi Veterinerlik Hizmetleri Yasası’nın 9. maddesinin 3. fıkrasında yer alan hükümle değiştirildi.

Hayvanlarla ilgili ötanazi görüşmelerinde iktidar, muhalefetin konuşma süresini sınırlandırdı
24-07-2024 07:06

Sokak hayvanlarının katledilmesini öngören Hayvanları Koruma Yasası’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi’ni görüşmek için 3. kez toplanıldı. Yasa teklifinin 5. maddesinde yer alan “hayvanlara yerel yönetimlerce ötanazi yapılır” ifadesi Veterinerlik Hizmetleri Yasası’nın 9. maddesinin 3. fıkrasında yer alan hükümle değiştirildi. Ötanazi veteriner gözetimine bağlandı.

Meclis koridorlarında bekletilen yaşam hakkı savunucuları ise “Yasa değil cinayet”, “Türk milleti sizi affetmeyecek” sloganları atarak katliam yasasına tepki gösterdi.

‘BARINAKLAR ÖLÜM KAMPI’

İktidar, muhalefetin teklifin her maddesine hayvan hakları için uzun itirazlar yapması üzerine komisyon üyesi olan milletvekillerinin konuşmalarını dört dakika, üye olmayan milletvekillerinin üç dakika, Meclis’te grubu olmayan milletvekillerinin konuşmalarını ise iki dakika ile sınırlandırdı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “İstediğiniz kadar sesimizi kesmeye çalışın. Bu despot bir uygulama” diye konuştu. CHP’li Orhan Sarıbal, “9. maddede belirsizlik var” ifadesini kullandı. İYİ Partili Nimet Özdemir, muhalefetin “Barınaklar ölüm kampı” derken siyaset yapmadığını, gerçeklerin söylendiğini belirtti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ise “Dilsiz canlılar öldürülürken vebal, hepinizin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler