USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Hasipoğlu: Bizim için önemli olan icraat ve istikrardır

BRT’ye konuk olan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin 21 Eylül’de gerçekleştirilecek olağan kurultayıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Partiler yasası gereği olağan…

Hasipoğlu: Bizim için önemli olan icraat ve istikrardır
11-07-2024 00:05

BRT’ye konuk olan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin 21 Eylül’de gerçekleştirilecek olağan kurultayıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Partiler yasası gereği olağan kurultayların 3 yılda bir yapıldığını ve UBP için sürenin 30 Ekim tarihinde dolacağını anımsatan Hasipoğlu, kurultay tarihinin 21 Eylül olarak belirlenmesindeki sebebin Meclis çalışmaları başlamadan önce sonuçlandırmak olduğunu ifade etti.

Hasipoğlu, “Tabii ki bu kurultaylar demokrasinin gereğidir, bir demokrasi şölenidir siyasal partiler demokratik temeller üzerine kurulur Ulusal Birlik Partisi olan kurultayları da hep seçimli olmuştur zaten ki çok da güzel örnektir. Evet seçim bir yarıştır ama günün sonunda kol kırılır yen içinde kalır. Ulusal Birlik Partisi adına yakışır birlik içerinde yoluna devam eder. Çünkü bizim için önemli olan icraat yapmaktır bizim için önemli olan istikrardır. Dolayısıyla bu kurultay ben açıkçası çok adaylı olmasını isterim birden fazla adaylık olmasını isterim bir seçim olsun ve genel sekreter olarak da bu seçimin şeffaf demokratik ve hukuk kuralları içerisinde gerçekleşmesi için de zaten elimden geleni yapacağım” diye konuştu.