USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

“Harekatın 50. Yılında Kıbrıs” fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Ankara Büyük Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile Ankara’nın en eski ve prestijli sanat merkezler Zafer Çarşısı Sergi Salonu’nda…

“Harekatın 50. Yılında Kıbrıs” fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı
19-07-2024 23:06

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Ankara Büyük Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile Ankara’nın en eski ve prestijli
sanat merkezler Zafer Çarşısı Sergi Salonu’nda “Harekatın 50. Yılında Kıbrıs” fotoğraf sergisi açıldı.

Açılış öncesi konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Kıbrıs Türk halkının geçmişte yaşadığı acılardan bahsetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan hak ve yükümlülüklerine dayanarak, Kıbrıs Türk halkını yok olmaktan kurtarmak ve Enonis’i önlemek amacıyla, Barış Harekatını gerçekleştirdiğini kaydeden Büyükelçi Korukoğlu, Kıbrıs Türkü’nün böylelikle can güvenliğine, özgürlüğüne ve vatanına kavuştuğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, şehit olanları ve mücadele edenleri anmanın görevleri olduğunu belirterek, yaşananların gelecek kuşaklara ancak bu şekilde aktarılabildiğini belirtti.

Küratörlüğünü Ateş İlbaşı’nın yaptığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi, Gazeteciler Cemiyeti arşivlerinde bulunan fotoğraflardan oluşan sergi, 26 Temmuz tarihine kadar gezilebilecek.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler