USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fahrettin Koca'dan 'şehir hastanesi’ itirafı: CHP suç duyurusunda bulunacak

CHP’li Zeliha Aksaz Şahbaz, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın şehir hastaneleri itirafı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Şahbaz, “Türkiye’nin sağlık sorunları, Sağlık Bakanı değişimiyle çözülmenin çok ötesine geçmiş durumdadır” dedi.

Fahrettin Koca'dan 'şehir hastanesi’ itirafı: CHP suç duyurusunda bulunacak
10-07-2024 14:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, eski SağlıkBakanı Fahrettin Koca'nın "şehir hastaneleri" itirafı hakkında suçduyurusunda bulunacaklarını belirterek, Koca'nın bakanlık dönemini"başarısız" buldu.

CHP'li Şahbaz, yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nunRize'deki "Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde dünyanın en iyisağlık hizmeti sunan ülkelerinden birisiyiz" açıklamasına, sağlıktayaşanan sorunları hatırlatarak, "Bunlar mı dünyanın en iyi sağlıkhizmetidir?" diye sordu.

CHP'li Şahbaz, Fahrettin Koca’yla iki kere görüşmegerçekleştirdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

''Bu görüşmelerimizde ilkinde deprem bölgesiyle ilgili olaninceleme gezimiz sırasındaki tespitlerimizi paylaştık. Gerçekten deprem bölgesiçok kötüydü. İkinci görüşmemizde de sağlık sistemindeki aksaklıkları paylaştık.Fahrettin Koca 2018 yılından beri Sağlık Bakanı olarak görev yapıyordu. Pandemidöneminde de zorlu bir süreçte sağlık bakanlığı yaptı.

Fakat bu dönemde 3 maskeyidağıtamayan, sağlık verilerini saklayarak halkımızın sağlık konusundakihassasiyetiyle oynayan ve 3 dolara alınabilecek bir aşıyı yandaş firmadan 12dolar civarında alarak çok büyük kamu zararına uğratan, başarılı bir bakanlıkdönemi yaşanmadı. Devletin kesesinden kuruş çıkmayacak denilen Şehirhastanelerinin adeta bir kara deliğe dönüştüğünü de gider ayak itiraf etti. Bukonuda suç duyurusunda bulunacağız."

‘SAĞLIK HİZMETİ TİCARİ BİR METAYA DÖNÜŞTÜ’

Fahrettin Koca'nın bakanlık dönemini "başarısız"olarak değerlendiren Şahbaz, "Koca, halkımızın sağlığıyla övüneceği yerde'şehir hastanelerinde milyonlarca insanımızın muayene olduğu ve tedavi olduğuyönünde övünerek adeta hasta garantili şehir hastanelerinin ne kadar çok hastabaktığıyla, halkımızın ne kadar hastalandığıyla' övünen Sağlık Bakanı olaraktarihe geçti. Bu nedenlerle de Fahrettin Koca’nın dönemini başarılı bir dönemolmadığını düşünüyoruz. Türkiye’nin sağlık sorunları, Sağlık Bakanı değişimiyleçözülmenin çok ötesine geçmiş durumdadır. 2003 yılında başlayan sağlıktadönüşüm programıyla artık herkesin ulaşabileceği nitelikli sağlık hizmetiolmaktan çıkmış, ticari bir metaya dönüşmüş durumdadır" dedi.

‘BUNLAR MI DÜNYANIN EN İYİ SAĞLIK HİZMETİDİR?’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun geçtiğimiz günlerdeRize'de yaptığı, "Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde dünyanınen iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden birisiyiz. Şehir hastaneleriTürkiye'nin hem gururu hem de sağlık hizmetlerinin odağı. Çok önemsiyoruz"açıklamasını hatırlatan Şahbaz, şöyle konuştu:

"Memişoğlu’nun açıklamalarını dikkatle takip ediyoruz.Öncelikle Türkiye’deki sağlık hizmetlerini Dünya’nın en iyisi olduğu kanısınanerden vardıklarını merak ediyorum. Dünya Sağlık Örgütü bir muayeneyi 20 dakikaolarak tanımlarken ülkemizde bu 5 dakikaya hatta daha aşağıya indirildi. MHRSsisteminden bulunamayan randevular ve aylar süren tettik randevuları...

Bununsonucunda da tedaviye ulaşamadığı için, sağlık hizmetine ulaşamadığı için,sağlığını kaybeden uzamış vakalar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var.Bunlar mı dünyanın en iyi sağlık hizmetidir? Bulunamayan ilaçlar, piyasadançekilen ilaçlar, ilaç bulunsa da yüksek katkı payları nedeniyle halkımızınödemek zorunda kaldığı yaşadığı mağduriyetler... Sağlıkta yaşanan şiddet olgusu,mesai ücretlerini alamayan sağlık çalışanlarımız... 120 bini aşan beyaz koduyarısıyla mı biz bu kadar tırmanan sağlıkta şiddetle mi en iyi sağlıkhizmetini mi veriyoruz dünyada? Bunları sorgulamak gerekiyor."

Şahbaz, “Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğütarafından yapılan ihalelerin bedellerinin çok üzerinde bir maliyetçıkartılarak kamu zararı oluşturulmak istendiği ve buna itiraz eden 23mimar/mühendisin taşra hastanelerine sürülerek bu uygulamaların gölgelendiğiyönünde iddialar var. Sayın bakan bu iddialar doğru mudur? Doğruysa ne yapmayıplanlıyorlar?" diye sordu.

BAKANI CHP'YE DAVET ETTİ

Zeliha Aksaz Şahbaz, bakan Memişoğlu'nu CHP'ye davet ederek,"Fahrettin Koca ile 2 defa görüşmemiz oldu. Kemal Memişoğlu’yla görüşmeyiplanlıyoruz. Fakat daha önce biz Sağlık Bakanlığına iki kez ziyarete gittik. Budefa bakanı partimize bekliyoruz, kapımız açık. Tabii ki görüşmekistiyoruz" diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler