USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Tatar, Buse Savaşkan’ı kutladı: ‘Tarihi bir gün yaşadık’

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, milli atletimiz Buse Savaşkan’ın yer aldığı Paris 2024 olimpiyatları kadınlar yüksek atlama elemelerini BRT’den takip etti. Milli atletin finale adını yazdırmasının ardından…

Cumhurbaşkanı Tatar, Buse Savaşkan’ı kutladı: ‘Tarihi bir gün yaşadık’
03-08-2024 00:05

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, milli atletimiz Buse Savaşkan’ın yer aldığı Paris 2024 olimpiyatları kadınlar yüksek atlama elemelerini BRT’den takip etti.

Milli atletin finale adını yazdırmasının ardından BRT’deki özel yayına katılan Cumhurbaşkanı Tatar, “Olimpizm ruhuyla Türkiye Cumhuriyeti adına bizleri de temsil eden Buse Savaşkan’ı şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Kıbrıs Türkü’nün tek yürek olarak Buse Savaşkan’ın başarısı için temennilerde bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı, “Kıbrıs Türkü’nün özlediği bir gelişme yaşandı. Uluslararası en üst düzeyde, olimpiyatlarda Kıbrıs Türkü bir kızımızın yarışması hepimiz için büyük gurur ve umut. İzolasyonlara ve ambargolara rağmen çeşitli farklı yollar ve kanallarla oralara gidiyoruz. Bundan sonra da inşallah bu böyle olacak” dedi.

Anavatan Türkiye’ye Buse Savaşkan’ın Türkiye adına yarışması için gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür eden Tatar, “Türkiye uluslararası engelleri aşmamız için her zaman bizim yanımızda olmuştur” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Tarihi bir gün yaşadık. Tek yürek olduk. BRT’yi de güzel yayını için kutluyorum. Buse’yi, ailesini ve antrenörünü kutluyorum. Pazar akşamı tekrar tek yürek olup Buse’nin başarısını izleyeceğiz”dedi.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler