USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, 15. Türkiye Yatırım Konferansı'na katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ev sahipliğinde düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı'na katıldı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından New York…

Cumhurbaşkanı Tatar,  15. Türkiye Yatırım Konferansı'na katıldı
24-09-2024 23:06

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ev sahipliğinde düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı'na katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından New York Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı'na katıldı.

TAİK Başkanı Murat Özyeğin ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, ABD Ticaret Odası ve ABD-Türkiye İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısı, TAİK'in çalışmaları ve Türk ile ABD'li işletmeler arasındaki ticaret hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, sürdürülebilir bir gelecek için, farklı alanlarda iş ve işbirliği yoluyla daha güçlü bağlar kurmanın öneminin altını çizdi.

BM’nin 79. Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, kendisini konferansa davet eden TAİK yetkililerine teşekkür etti ve Türkiye Cumhuriyeti'nden ilgili bakanları ve Türk-ABD iş dünyasından üyeleri bir araya getiren başarılı bir etkinlik düzenledikleri dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, TAİK'in stratejik ortaklıkların kurulması ve farklı sektörlerde ticari ve ekonomik ilişkilerin kolaylaştırılması için önemli bir platform olduğunu belirtti. Türk-ABD iş dünyasının farklı üyeleriyle görüşen Cumhurbaşkanı, onları KKTC‘ye yatırım yapmaya davet ederek, ülkenin turizm, inşaat ve yüksek öğrenim sektörlerinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin ABD Büyükelçisi Sedat Önal ve basın mensuplarıyla da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar‘a Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana ve Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser eşlik etti.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler