USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü tören ve etkinliklerle kutlanacak

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Barış Harekatı’nın 50. yılı tören ve etkinliklerle kutlanacak. Kıbrıs Türkü'nü özgürlüğe ve güvenliğe kavuşturan Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümü…

Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü tören ve etkinliklerle kutlanacak
16-07-2024 20:06

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Barış Harekatı’nın 50. yılı tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Kıbrıs Türkü'nü özgürlüğe ve güvenliğe kavuşturan Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümü kutlamaları 19 Temmuz’da 50 pare top atışı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın BRT’den yapacağı konuşmayla başlayacak.

İlk tören Boğaz Şehitliği’nde gerçekleştirilecek. Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük anıtında ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarlarında törenler yapılacak.

20 Temmuz günü Başkent Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önünde ve Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda tören olacak; ayrıca tüm ilçelerde de tören ve etkinlikler düzenlenecek.
Bu yılki tören ve etkinliklere de Anavatan Türkiye en üst düzeyde katılım gösteriyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı kutlamalara katılmak üzere KKTC’de olacak.
Kutlamalara Türkiye’den gelecek konuk heyetlerin yanı sıra Azerbaycan ve diğer Türki devletlerinden de çok sayıda katılım sağlanacak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50. yıl kutlamaları çerçevesinde bu yıl da 19 Temmuz’da Yavuz Çıkarma Plajı’nda Şafak Nöbeti tutulacak.Çeşitli gösterilerin ve konserlerin yer alacağı etkinlik saat 20:30’da başlayacak.

Etkinlikler kapsamında, Türk Yıldızları akrobasi timi de KKTC semalarında nefes kesen bir gösteri sunacak.

Kutlama programı çerçevesinde Türk donanmasının amiral gemisi TCG Anadolu, KKTC’ye liman ziyaretinde bulunacak. TCG Anadolu’nun liderliğinde, fırkateyn, korvet, hücumbot, denizaltı, çıkartma gemisi gibi farklı tipte 50 geminin katılımı ile deniz geçit töreni düzenlenecek.

Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50’nci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre eşi Emel Töre ile birlikte 19 Temmuz Cuma akşamı saat 19.30’da meclis bahçesinde resepsiyon verecek.

20 Temmuz akşamı ise saat 20.00’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar Cumhurbaşkanlığı’nda 50. yıl resepsiyonu düzenleyecek.

Kutlamalar çerçevesinde seminer, konferans, sergi, tiyatro, spor müsabakaları gibi çeşitli etkinlikler de planlandı.

ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler