Polis Örgütü’nün 60. Kuruluş Yıldönümü ve 30 Haziran Polis Günü nedeniyle resepsiyon düzenlendi

Polis Örgütü’nün 60. Kuruluş Yıldönümü ve 30 Haziran Polis Günü nedeniyle resepsiyon düzenlendi. Polis Genel Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen resepsiyona Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı…

Gündem - 2 gün önce

Polis Örgütü’nün 60. Kuruluş Yıldönümü ve 30 Haziran Polis Günü nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

Polis Genel Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen resepsiyona Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, askeri erkan ve polis mensupları katıldı.

Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Polis örgütü olarak, anayasa ve yasalardan aldıkları yetki ve halktan aldıkları güçle, mesai mevhumu gözetmeden günün 24 saati, kamu düzeninin temini ve insan haklarının korunması için büyük azim ve kararlılıkla görevlerini yaptıklarını söyledi.

Kuni, “Hedefimiz, toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak, klasik güvenlik yaklaşımları yerine, bireysel özgürlük alanlarını, daraltmayacak ve aynı zamanda kamu düzenini sağlayacak; etkili, çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasını sağlamaktır. Polis, bireysel hak ve özgürlüklerin kısıtlayıcısı değil, güvencesi durumundadır.” İfadelerini kullandı.

Polisin, görevini yaparken gücünü yasalardan aldığını kaydeden Kuni, suçla mücadelede daha etkili olabilmek adına bazı yasa tasarılarının bir an önce yasallaşmasının suçla mücadelede daha başarılı olmalarını sağlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, Kıbrıs Türk polisinin Osmanlı döneminden itibaren çeşitli aşamalarda kendisini geliştirdiğini ve halkın asayişi için çok önemli görevler ifa ettiğini söyledi.

Polis teşkilatının yıllar itibarı ile güçlenmeye devam ettiğini de kaydeden Tatar, polisin çağdaş değerlerle görevini yapmasının gurur verici olduğunu belirtti.Konuşmasında polis teşkilatının yaptığı görevlerin önemine de işaret eden Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti polisinin uluslararası teşkilatlarla her türlü işbirliğini yapabilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Tatar, “Tanınmayabiliriz ama bizim polis teşkilatımız dünyanın çeşitli farklı noktalarında o örgütler ile işbirliği yaparak burada her türlü olumsuzluğa her türlü kara paradan tutunuz da diğer meselelerde uluslarası örgütler ve teşkilatlarla işbirliği yapabilen bir noktada bir aşamadadır. Önemli olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin gelişen koşulları ile nüfus yapısı ile bir takım farklı gelişmelerle bunların üzerinden gelebilecek ve barışı huzuru asayişi düzenleyebilecek koruyabilecek bizlere yakışır bir şekilde polisimizin görevini yapabilmesidir” dedi.

Genç polislere çok önem verilmesi gerektiğini kaydeden Tatar, “Teşkilatımızda bazı zafiyetlerin en erken zamanda giderilmesi için hükümetimizin gerekli desteği vermesi boş olan ve ihtiyacımız olan kadroların doldurulması ile daha güçlü bir polis teşkilatı en büyük temennimiz ve dileğimizdir” şeklinde konuştu.

Tatar, “Hükümet olarak, devlet olarak Doğu Akdeniz’deki devletimizin daha güçlü bir polis teşkilatı olması ve her türlü illete karşı vereceğimiz mücadelelerde polisimizin elini güçlendirmek durumundayız, gerektiğinde yasal düzenlemelerle birtakım suç unsurlarının ortaya çıkabilmesi için polisimizin elini ve kapasitesini güçlendirmek durumundayız, bütün bunları birlikte başaracağız, birlikte hem devletimizi hem polisimizi hem kurum ve kuruluşlarımızı daha da güçlendireceğiz. Çünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tüm bunları hak eden bir Devlettir bu devleti hep birlikte geleceğe emin adımlarla taşıyacağız.” dedi.

Tatar’ın konuşmasının ardından polis tanıtım filmi gösterildi.

Film gösterimin ardından Baş Müfettiş Aydan Arifoğlu kendi yazdığı “Polisim” adlı şiiri okudu.

Güvenlik Kuvvetleri Bando Komutanlığı Hafif Müzik Orkestrası ve Polis Genel Müdürlüğü Orkestrası ‘Polkestra' tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Basın Kartı Başvuruları için yarın son gün…

2024-06-27 11:06 - Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar’ın katılımıyla YDÜ’de, 7 fakülteden 942 öğrenci diplomalarını aldı

2024-06-27 12:05 - Gündem

Nokia, Alcatel Submarine Networks’ü Fransız devletine satıyor

2024-06-27 12:06 - Teknoloji

Vize reddi nedeniyle en çok para kaybeden ülke Türkiye | Dış Haberler

2024-06-27 13:05 - Dünya

“Tepenin Bekçileri” yayımlandı

2024-06-27 13:06 - Yaşam

İlk finalist Gençler Birliği

2024-06-27 14:05 - Spor

İran'da dengeleri değiştiren hamle: Muhafazakar aday yarıştan çekildi | Dış Haberler

2024-06-27 14:06 - Dünya

“Polis Birimleri Tanıtım Etklinliği” Lefkoşa'da düzenleniyor

2024-06-27 15:05 - Kıbrıs

Türkiye-Almanya arasında vize görüşmesi | Dış Haberler

2024-06-27 16:05 - Dünya

Feci kaza: 1’i ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı

2024-06-27 16:06 - Kıbrıs

İlgili Haberler

Erdoğan: Sayın Putin ile Beşşar Esed'e bir davetimiz olabilir

17:05 - Gündem

Denizli haberleri: Babasına siper oldu canını verdi | SON DAKİKA HABERLER | Son dakika haberleri

15:05 - Gündem

FETÖ'ye 'Kıskaç-20' operasyonu: İstanbul'da 6 tutuklama

05:05 - Gündem

Adana'da yunus timi kazaya karıştı: 2'si polis 3 yaralı | Son dakika haberleri

03:05 - Gündem

Gaziantep'te 61 sağlık personeli yemekten zehirlendi | Son dakika haberleri

01:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Erdoğan: Sayın Putin ile Beşşar Esed'e bir davetimiz olabilir

17:05 - Gündem

Larnakalılar gecesi, Larnakalılar ile İskelelileri festivalde buluşturdu

14:05 - Yaşam

Her Daim Doğa Dostları sahil bitkileri gözlem ve fotoğraflama etkinliği düzenliyor

13:05 - Kıbrıs

İskele bölgesinde bugün 3 saatlik elektrik kesintisi

11:05 - Kıbrıs

Tropikal meyve üreticileri birlikte üretmek için ilk adımı attı

00:06 - Kıbrıs