?>

Mardin usulü kaburga dolması tarifi

Mardin mutfağının en özel lezzetlerinden kaburga dolması, özel günlerin vazgeçilmezidir. İç pilavla doldurulan kuzu kaburgasının yavaşça pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, zengin baharatları ve aromasıyla sofralara şenlik getirir.

Gündem - 2 ay önce

Mardin mutfağının efsanevi yemeklerinden biri olan kaburga dolması, lezzeti ve ihtişamıyla sofraları taçlandırır. Yavaş yavaş pişirilerek yapılan bu yemek, iç pilavla doldurulmuş kuzu kaburgasıyla hazırlanır. Özel günlerde, düğünlerde ve bayram sofralarında yer alan kaburga dolması, geleneksel bir Mardin lezzetidir. İşte, bu nefis yemeği evde hazırlayabileceğiniz tarif...

Malzemeler

1 adet kuzu kaburgası2 su bardağı pirinç3 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan (ince doğranmış)100 gram kıyma2 yemek kaşığı dolmalık fıstık2 yemek kaşığı kuş üzümü (önceden ıslatılmış)Tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın4-5 su bardağı et suyu veya su

Yapılışı

Kaburgayı Hazırlama: Kaburganın iç kısmında bir cep açın. Bu cep, iç pilavın doldurulacağı yerdir. Kaburgayı hafifçe tuzlayarak bekletin.

İç Pilavın Hazırlanması: Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanları ekleyip kavurun, ardından kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstığı ekleyin ve hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

Baharatları ve Pirinci Ekleyin: Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü ve baharatları (tuz, karabiber, yenibahar, tarçın) ekleyin. Kısık ateşte, pirinçler hafifçe şeffaflaşana kadar karıştırarak kavurun. 1 su bardağı et suyunu ekleyip, pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Hafif diri kıvamda pişen iç pilavı ocaktan alın.

Kaburgayı Doldurma: Hazırladığınız pilavı kaburganın içine doldurun ve açık kısmını mutfak ipiyle dikin veya kürdanla kapatın.

Kaburgayı Pişirme: Kaburgayı geniş bir tencereye veya fırın kabına yerleştirin. Üzerini kaplayacak kadar su veya et suyu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 1.5-2 saat boyunca pişirin. Fırında yapmak isterseniz, 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Pişerken ara ara üzerine su ekleyerek yumuşak kalmasını sağlayın.

Servis: Kaburga dolmasını dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Yanına yoğurt veya yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

CTP Milletvekili Talat:Sahte ruhsat tespiti yapılması bizi olası kasta götürecek

2024-10-22 23:05 - Gündem

MasterChef Türkiye'de takım oyununu kim kazandı? 22 Ekim'de kimler eleme adayı oldu?

2024-10-23 00:05 - Gündem

Isparta'da bir öğrenci yurdunda çakmak gazı tüpleri patladı: 1 öğrenci yaralandı

2024-10-23 01:06 - Gündem

İsrailliler sığınaklara koştu | Dış Haberler

2024-10-23 03:06 - Dünya

Havva Özay Anma Turnuvaları ilkokul kategorisi gerçekleşti

2024-10-23 08:06 - Spor

İstanbul'da saldırı hazırlığındaydı: IŞİD üyesi Kızılay'dan 'engelli maaşı' alıy

2024-10-23 09:05 - Gündem

Haspolat’ta yangın: Bir kişi hayatını kaybetti

2024-10-23 10:05 - Gündem

Ağırlaştırılmış müebbet nedir? Ağırlaştırılmış müebbet ne demek?

2024-10-23 10:06 - Gündem

Batman’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

2024-10-23 11:05 - Gündem

İngiliz cerrah, 62 hastasının ölümüyle ilgili olarak mahkemede ifade verecek

2024-10-23 12:05 - Dünya

İlgili Haberler

1050 Çift Battalgazi Belediyesi’nde ‘’Evet’’ Dedi

19:06 - Gündem

Suriye’de Aleviler sokağa çıktı: ‘HTŞ ateş açtı’ iddiası!

19:05 - Gündem

Kira ödemelerinin banka üzerinden yapılması zorunlu hale geldi

19:05 - Gündem

Fenerbahçe, Cengiz Ünder için kararını verdi!

18:05 - Gündem

Yeşilyurt Belediyesi Bir Yılda 433 Çiftin Nikâhını Kıydı

17:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Kira ödemelerinin banka üzerinden yapılması zorunlu hale geldi

19:05 - Gündem

Akpınar:“BRTK: Mücadelenin sesi, toplumun vicdanı”

18:06 - Kıbrıs

Maliye Bakanı Berova, KKTC Tekvando Milli Takımı sporcuları ve teknik heyeti kabul etti

17:05 - Spor

Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara’da temaslarda bulunacak

16:05 - Gündem

Geçitkale-Tatlısu anayolunda korkutan kaza: 1 yaralı

15:05 - Asayiş