?>

Mardin usulü kaburga dolması tarifi

Mardin mutfağının en özel lezzetlerinden kaburga dolması, özel günlerin vazgeçilmezidir. İç pilavla doldurulan kuzu kaburgasının yavaşça pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, zengin baharatları ve aromasıyla sofralara şenlik getirir.

Gündem - 1 hafta önce

Mardin mutfağının efsanevi yemeklerinden biri olan kaburga dolması, lezzeti ve ihtişamıyla sofraları taçlandırır. Yavaş yavaş pişirilerek yapılan bu yemek, iç pilavla doldurulmuş kuzu kaburgasıyla hazırlanır. Özel günlerde, düğünlerde ve bayram sofralarında yer alan kaburga dolması, geleneksel bir Mardin lezzetidir. İşte, bu nefis yemeği evde hazırlayabileceğiniz tarif...

Malzemeler

1 adet kuzu kaburgası2 su bardağı pirinç3 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan (ince doğranmış)100 gram kıyma2 yemek kaşığı dolmalık fıstık2 yemek kaşığı kuş üzümü (önceden ıslatılmış)Tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın4-5 su bardağı et suyu veya su

Yapılışı

Kaburgayı Hazırlama: Kaburganın iç kısmında bir cep açın. Bu cep, iç pilavın doldurulacağı yerdir. Kaburgayı hafifçe tuzlayarak bekletin.

İç Pilavın Hazırlanması: Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanları ekleyip kavurun, ardından kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstığı ekleyin ve hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

Baharatları ve Pirinci Ekleyin: Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü ve baharatları (tuz, karabiber, yenibahar, tarçın) ekleyin. Kısık ateşte, pirinçler hafifçe şeffaflaşana kadar karıştırarak kavurun. 1 su bardağı et suyunu ekleyip, pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Hafif diri kıvamda pişen iç pilavı ocaktan alın.

Kaburgayı Doldurma: Hazırladığınız pilavı kaburganın içine doldurun ve açık kısmını mutfak ipiyle dikin veya kürdanla kapatın.

Kaburgayı Pişirme: Kaburgayı geniş bir tencereye veya fırın kabına yerleştirin. Üzerini kaplayacak kadar su veya et suyu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 1.5-2 saat boyunca pişirin. Fırında yapmak isterseniz, 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Pişerken ara ara üzerine su ekleyerek yumuşak kalmasını sağlayın.

Servis: Kaburga dolmasını dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Yanına yoğurt veya yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

CTP Milletvekili Talat:Sahte ruhsat tespiti yapılması bizi olası kasta götürecek

2024-10-22 23:05 - Gündem

MasterChef Türkiye'de takım oyununu kim kazandı? 22 Ekim'de kimler eleme adayı oldu?

2024-10-23 00:05 - Gündem

Isparta'da bir öğrenci yurdunda çakmak gazı tüpleri patladı: 1 öğrenci yaralandı

2024-10-23 01:06 - Gündem

İsrailliler sığınaklara koştu | Dış Haberler

2024-10-23 03:06 - Dünya

Havva Özay Anma Turnuvaları ilkokul kategorisi gerçekleşti

2024-10-23 08:06 - Spor

İstanbul'da saldırı hazırlığındaydı: IŞİD üyesi Kızılay'dan 'engelli maaşı' alıy

2024-10-23 09:05 - Gündem

Haspolat’ta yangın: Bir kişi hayatını kaybetti

2024-10-23 10:05 - Gündem

Ağırlaştırılmış müebbet nedir? Ağırlaştırılmış müebbet ne demek?

2024-10-23 10:06 - Gündem

Batman’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

2024-10-23 11:05 - Gündem

İngiliz cerrah, 62 hastasının ölümüyle ilgili olarak mahkemede ifade verecek

2024-10-23 12:05 - Dünya

İlgili Haberler

Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu: “Mücbir Sebep Hali Uzatılmalı”

23:05 - Gündem

Trump'ın zaferi sonrası Tesla hisselerinde rekor yükseliş

22:06 - Gündem

Semih Kılıçsoy: Kendimi forvet olarak görüyorum

21:06 - Gündem

Başkan Kılıç ; Toplumun her kesimine ulaşıp,herkesin sesi olacağız

21:05 - Gündem

Söz Verdiniz Ama Bir Kuruş Destek Olmadınız 

20:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Polisten “Gaymak Operasyonu”… Satışa hazır paketler halinde kokain ele geçirildi

22:05 - Asayiş

Esentepe'de inşaattan düşen şahıs yaralandı

21:06 - Asayiş

Erhürman: Tek çözüm erken seçim

20:05 - Kıbrıs

Pazar ve pazartesi yer yer yağmur bekleniyor

19:06 - Kıbrıs

GKK’dan istihdam duyurusu

18:04 - Kıbrıs