Malatyalı Kadınlar Rölyef Kursu ile Stres Atıyor

MALATYALI KADINLAR RÖLYEF KURSİ İLE STRES ATIYOR Malatya Büyükşehir Belediyesi Tecde Eğitim Merkezi Malatyalı kadınların hayatına yeni dokunuşlarda bulunuyor. Eğitim merkezlerindeki kursiyerler, ku…

Gündem - 2 ay önce

MALATYALI KADINLAR RÖLYEF KURSİ İLE STRES ATIYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tecde Eğitim Merkezi Malatyalı kadınların hayatına yenidokunuşlarda bulunuyor. Eğitim merkezlerindeki kursiyerler, kurs ortamından ve aldıklarıeğitimden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı 13 SemtKonağı ve Eğitim Merkezi’nde yıl boyunca farklı branşlarda İlçe Halk Eğitim Merkezleri ilekoordineli olarak kültür-sanat, el sanatları ve meslek edindirme kurslarına yoğun ilgi devamediyor.

Kadınların sosyo-ekonomik gelişimlerini sağlayarak, sosyalleşip toplumsal yaşamakatılımlarını arttırmayı amaçlayan eğitim merkezleri, Malatyalı kadınların ikinci adreslerioldu. Tecde Eğitim Merkezi’ndeki Kâğıt Rölyef Kursu ile (üçboyutlu işleme) kadınlar, hemeğitim görüyor hem de yapmış olduğu birbirinden güzel eserleri satarak, aile ekonomisinekatkı sağlıyor. Tecde Mahallesi’nde hizmet veren Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıTecde Eğitim Merkezi’nde kadınların hayatında anlamlı dokunuşlar gerçekleştiriliyor.‘Mutlu Bir Ortamımız Var’

Tecde Eğitim Merkezi kurs çalışmaları hakkında bilgi veren Rölyef Kursu ÖğretmeniZeliha Çağdaş, Büyükşehir Belediyesi’ne eğitim merkezlerinde kadınlara verilen imkân vesağlanan ortamdan dolayı teşekkür etti. Zeliha Çağdaş, “Bu bölümde kâğıtları kabartmadeğil, çökertme sanatı ile işliyoruz. Aldığımız kâğıtları kendimiz keserek, kabartıyoruz veçökerterek yeniden bir sanat ortaya çıkartıyoruz. 3 boyutlu bir çalışma ortaya çıkartıyoruz.Kâğıtlarımızı yapılacak resmin boyutuna göre çıkartıyoruz. Kâğıt Rölyef kursuna ilgi çok.Burada hem dertleşiyoruz hem iş yapıyoruz. Yapılan çalışmalardan gelir elde ediliyor. Mutlubir ortamımız var. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er’e bize bu imkanı sunduğu içinçok teşekkür ederiz” dedi.

‘Burası Tam Bir Aile Ortamı’

Rölyef Kursu’nda bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirten Kursiyer Hatice Akça,“Öncelikle bize bu imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza, Halk EğitimMüdürlüğü’ne ve kurs öğretmenimize çok teşekkür ediyorum. Biz burada gerçekten tam biraile ortamı içerisindeyiz. Hocamız bize çok güzel işler sunuyor. Biz kursta çok güzel vakitgeçiriyoruz. 2 yıldır kursa katılıyorum. Hafta sonu tatilinin bile olmasını istemiyoruz. Harikabir ortam. Hiç stres olmayan çok eğlenceli bir ortamda çalışıyoruz. Ayrıca buradagerçekleştirdiğimiz çalışmalarla gelir elde edebiliyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz” şeklindekonuştu.

‘70 Yaşındayım Ama Böyle Bir Mutluluk Görmedim’Kursiyer Ülkü Bayram da 2 yıldan beri kursa katıldığını ifade ederek, “Burada stresatıyorum. Değişik çalışmalar yaptım ve yaptıkça da mutlu oluyorum. 70 yaşındayım ama

böyle bir mutluluk görmedim. Çok mutluyuz burada. Hafta sonu tatilinin olmasınıistemiyorum. Hiç eve gitmek istemiyorum” diye konuştu.Rölyef Kursiyeri Sevda Avcı ise, “Rölyef kursuna gelmekten çok mutluyum. Burada stresatıyoruz. Çalışma ortamı değil, aile ortamı gibi. Çalışmalar yaparak gelir elde ediyoruz, ailebütçesine katkıda bulunuyoruz. Bu ortamı bize sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çokçok teşekkür ediyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Malatyalı Kadınlar Rölyef Kursu ile Stres Atıyor

2024-05-08 20:05 - Gündem

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

2024-05-08 19:06 - Yaşam

Eskişehir'de DEAŞ şüphelisi yakalandı

2024-05-08 19:05 - Gündem

Kidolog'un bünyesine kattığı iki kuluçkadan biri satıldı

2024-05-08 18:06 - Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Engelliler Haftası nedeniyle etkinlikler düzenleyecek

2024-05-08 18:05 - Kıbrıs

Holguin, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesi sonrası basına konuştu: “Artık sorumluluk liderlerde”

2024-05-08 17:06 - Gündem

Süheyl Batum: Okan Buruk ve Erden Timur göz bebeğimiz

2024-05-08 17:05 - Spor

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Kredi büyümesi bu yıl tarihi düşük seviyede olabilir

2024-05-08 16:06 - Ekonomi

Sanatçı Ayhatun Ateşin, “12. Seramik Labaratuvarı Uluslararası Seramik Sempozyumu”na katılıyor

2024-05-08 16:05 - Yaşam

Meclis heyeti TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile görüştü

2024-05-08 15:06 - Kıbrıs

İlgili Haberler

Kastamonu'da fırtına okulun çatısını uçurdu

22:06 - Gündem

Son dakika: Emekli polisten çifte cinayet! Baba ve oğlunu öldürdü | Son dakika haberleri

11:06 - Gündem

Son dakika: Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

10:06 - Gündem

Polis Örgütü’nün 60. Kuruluş Yıldönümü ve 30 Haziran Polis Günü nedeniyle resepsiyon düzenlendi

10:05 - Gündem

Marmaray milli maçı izlemek için durdu, o anlar kameraya yansıdı | Son dakika haberleri

07:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Meclis'te muhaceret affı dahil üç tasarı onaylandı

22:05 - Kıbrıs

Uzun yıllar Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda emek veren Ayşe Başar yaşamını yitirdi

20:06 - Kıbrıs

Girne Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hatları arızalı

19:05 - Asayiş

Vize bürosuna sunulan projelerde engelli standartları da denetlenecek

17:06 - Kıbrıs

Geleneksel 26’ncı Naci Talat Halı Saha Anı Futbol Turnuvası başladı

16:06 - Spor