Malatya'da Karayolu Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor 

MALATYA’DA KARAYOLU TRAFİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR   Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Malatya Kültür ve Kongre Merkezinde düzen…

Gündem - 2 ay önce

MALATYA’DA KARAYOLU TRAFİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Malatya Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Başkan Er, trafik kurallarına uymanın öneminden bahsetti.

Her yıl ülkemizde Mayıs ayının ilk cumartesi günü başlayan ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’ akabinde de tüm hafta boyunca devam eden ‘Karayolu Trafik Haftası’ ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İlimizde Karayolu Trafik Haftası, ‘Hayatla Yarışılmaz’ temasıyla 4-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle düzenlenecek.

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Öztürk, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, vatandaşları trafik kurallılarına uymaları konusunda daha duyarlı davranmalarını söyledi.

Başkan Er: Trafik Kazalarının Azaltılması İçin Eğitimler ve Kurallara Uyum Önemli

Ülkemizde trafik kazalarının çokça can aldığına değinen Başkan Er, “Bugün çok önemli olan Trafik Haftası’nı kutluyoruz. Maalesef ülkemizde trafik kazalarına bağlı olarak can kaybı veriyoruz. Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan ve hala da devam eden konforlu duble yollar yapılıyor. Buna rağmen maalesef kazalar meydana geliyor. Buna bağlı olarak meydana gelen kazaları sayılarını nasıl azaltabiliriz? Bu konuların üzerinde durmamız gerekiyor” dedi.

Başkan Er: İlgili Kurumlarımız ve Belediyeler Trafik Kazalarını Önlemek Amacıyla Birtakım Çalışmalar Sürdürüyor

Trafik kazalarını önlemeye yönelik eğitici etkinliklerin artırılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Er, “Ülkemizde yapılan araştırmalara göre meydana gelen trafik kazalarında daha çok genç ölümlerin olduğu görülüyor. Özellikle gençlerimizin hız kurallarına uymamaları ve ‘trafik terörü’ dediğimiz uygulamalar içerisinde girmeleri beraberinde trafik kazalarını meydana getiriyor. Elbette ki devletimiz trafik kazalarını önlemek amacıyla birtakım çalışmalar sürdürüyor. Bu hususta eğitim çalışmaları veriliyor. Ha keza belediyelerimizin de trafik kurallarını daha iyi pekiştirmek adına bazı çalışmaları var. Örneğin belediyeler bünyesinde trafik parkları oluşturuluyor. Buralarda çocuklarımızın trafik konusunda bilgilendiriliyor. Yine aynı şekilde okullarımızda da bu tip bilgilendirmeler yapılıyor. Bu tür etkinliklerin ve eğitim çalışmalarının artırılmasının gerektiğini düşünüyorum. İnşallah 4-10 Mayıs arasında sürecek olan Trafik Haftası’nda yapılan etkinliklerle çocuklarımız trafik kuralları konusunda daha da bilinçlenir” ifadelerine yer verdi.

Vali Yazıcı: Başkalarının Hakkına Riayet Ettiğimiz Güzel Bir Malatya’mız Olur

Trafik kurallarına uyma noktasında hem yaya hem de sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Malatya Valisi Ersin Yazıcı, “Bizler trafiğe çıktığımızda yaya ya da araçla toplulukların içine girdiğimizde mutlaka ama mutlaka hepimizin uymaması gereken kurallar olacaktır. Herkes trafikte istediği gibi hareket ederse, maalesef trafik kazaları meydana gelecektir. İnşallah canımızın yanmadığı, kimsenin üzülmediği, trafik kurallarına uyduğumuz, başkalarının hakkına riayet ettiğimiz güzel bir Malatya’mız olur. Buna katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Fatma Aliye IMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anasınıfı öğrencileri, trafik kurallarını anlatan mini bir tiyatro gösterisi sahneledi. Akabinde Fatma Aliye IMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Trafikte Cep Telefonu Kullanımının Olumsuz Etkileri’ konulu tiyatro gösterisini sergilediler. Sahnelenen oyunlar sonrasında İnönü Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri, 4 eserden oluşan bir konser icra ettiler.

Gerçekleştirilen etkinliklerden sonra geçilen ödül töreninde Malatya Büyükşehir Belediye personelleri ödüllerini aldılar. Trafikte görevlerini başarıyla icra eden Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Ahmet Turan Bozdağ’a, Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik ve Hafriyat Şube Müdürlüğü personellerinden Çetin Paşahan’a ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı personellerinden Erdal Oktay’a ödülleri takdim edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da Karayolu Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor 

2024-05-06 19:06 - Gündem

İstanbul Park'ta süreç tamamlandı

2024-05-06 19:05 - Ekonomi

Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali devam ediyor

2024-05-06 19:05 - Yaşam

Sıla 4’ün “Bir Damla Akdeniz Notalar” kitabının tanıtımı ve imza günü 9 Mayıs’ta yapılacak

2024-05-06 18:06 - Yaşam

Haluk Levent, "Spekülatif haberler var"

2024-05-06 18:05 - Magazin

Beşinci hastalığa dikkat! En çok okul çağındaki çocukları vuruyor

2024-05-06 17:06 - Sağlık

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği araçlı eylem uyarısı yaptı

2024-05-06 17:05 - Kıbrıs

Meclis’te yabancılara mülk satışı konuşuldu

2024-05-06 16:06 - Kıbrıs

Son haberler: Gözyaşlarına boğuldu! 'Makas' ile gelen feci ölüm!

2024-05-06 16:05 - Gündem

Gıdada yıllık enflasyon geriledi

2024-05-06 15:06 - Ekonomi

İlgili Haberler

Son dakika: Emekli polisten çifte cinayet! Baba ve oğlunu öldürdü | Son dakika haberleri

11:06 - Gündem

Son dakika: Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

10:06 - Gündem

Polis Örgütü’nün 60. Kuruluş Yıldönümü ve 30 Haziran Polis Günü nedeniyle resepsiyon düzenlendi

10:05 - Gündem

Marmaray milli maçı izlemek için durdu, o anlar kameraya yansıdı | Son dakika haberleri

07:05 - Gündem

Silivri'de hafif ticari araç bariyere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

05:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Uzun yıllar Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda emek veren Ayşe Başar yaşamını yitirdi

20:06 - Kıbrıs

Girne Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hatları arızalı

19:05 - Asayiş

Vize bürosuna sunulan projelerde engelli standartları da denetlenecek

17:06 - Kıbrıs

Geleneksel 26’ncı Naci Talat Halı Saha Anı Futbol Turnuvası başladı

16:06 - Spor

KIFSAD’ın “Kıbrıs’ın Üreten Kadınları” sergisi dün akşam açıldı

15:05 - Yaşam