?>

İspanyol mutfağının en sevileni: Patatas Bravas tarifi

Eğer İspanyol mutfağını keşfetmek ve sofranıza Akdeniz lezzetlerini taşımak istiyorsanız, Patatas Bravas tam size göre!

Gündem - 2 ay önce

İspanyol mutfağı, zengin ve lezzetli atıştırmalıklarıyla ünlüdür. Patatas Bravas, özellikle tapas sofralarının en sevilen ve en klasik lezzetlerinden biridir. Dışı çıtır çıtır kızartılmış patatesler, baharatlı ve aromatik Bravas sosu ile birleşerek ortaya nefis bir tat çıkarır. İspanya’nın her bölgesinde farklı varyasyonları yapılan bu lezzetli atıştırmalık, evde kolayca hazırlanabilir ve sofranıza Akdeniz esintileri getirebilir.

PATATAS BRAVAS TARİFİ

Malzemeler:

Patatesler İçin:

4 adet büyük boy patates3 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı tatlı toz biber1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)

Bravas Sos İçin:

2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı un1 çay kaşığı tatlı toz biber1 çay kaşığı acı toz biber (isteğe bağlı)1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı tuz1 diş sarımsak (ince doğranmış)1 yemek kaşığı domates salçası1 çay bardağı su1 çay kaşığı elma sirkesi veya beyaz sirke

Üzeri İçin:

Maydanoz (ince kıyılmış)İsteğe bağlı olarak aioli (sarımsaklı mayonez)

Yapılışı:

Patatesleri küp küp doğrayın ve yaklaşık 15 dakika soğuk suda bekletin. Bu işlem, fazla nişastayı gidererek patateslerin daha çıtır olmasını sağlar.Suyunu süzüp iyice kurulayın ve bir kâsede zeytinyağı, tuz, tatlı toz biber ve sarımsak tozu ile karıştırın.200°C’ye ısıtılmış fırında altın sarısı renk alana kadar 30-35 dakika pişirin. (Dilerseniz patatesleri derin yağda kızartarak da yapabilirsiniz.)Küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve unu ekleyerek hafifçe kavurun.Sarımsağı ekleyip kısa bir süre soteleyin, ardından tatlı toz biber, acı toz biber, kimyon ve tuzu ekleyerek karıştırın.Domates salçasını ekleyip iyice harmanlayın, ardından su ve sirkeyi ekleyerek birkaç dakika kıvam alana kadar pişirin.Kızarmış patatesleri bir tabağa alın ve üzerine hazırladığınız Bravas sosunu dökün.İsteğe bağlı olarak aioli (sarımsaklı mayonez) ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.Son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyin ve sıcak servis edin.
Haftanın Öne Çıkanları

Karpuz ve patates ürünü ile ön plana çıkan Yıldırım köyü, artık çileği ile Yeşilırmak’a rakip oldu

2025-02-17 02:05 - Kıbrıs

Dışişleri Bakanı Fidan, TRT World yayınında gündemi değerlendirdi

2025-02-17 02:06 - Dünya

Gi-Ka Koop, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nda finale kaldı

2025-02-17 03:05 - Kıbrıs

Ümraniye'de viyadükten düşen otomobilin sürücüsü yaralandı

2025-02-17 03:06 - Gündem

Gece dönercisine tabancalı saldırı; işletmeci ağır yaralandı

2025-02-17 04:05 - Gündem

Erzurum Belediyesi yine ‘köpek toplama’ ihalesine çıkıyor: Rantta sınır tanımıyorlar!

2025-02-17 05:05 - Gündem

Hatay’da yurttaşın inşaatı da durdu

2025-02-17 06:06 - Gündem

Zelenski'nin 'ortak ordu' çağrısına değerlendirme: 'Gerçekleşmesi zor'

2025-02-17 07:05 - Gündem

Meteoroloji açıkladı: 17 Şubat 2025 hava durumu raporu... Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

2025-02-17 08:06 - Gündem

Beyrut Havalimanı yolunda çıkan olaylarda, Lübnan ordusundan 23 asker yaralandı

2025-02-17 09:05 - Dünya

İlgili Haberler

Küçükçekmece'de boş arazide erkek cesedi bulundu

01:05 - Gündem

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri: Öcalan ve PKK vurgusu

00:06 - Gündem

“Dünya beşten büyüktür, çünkü insanlık beşten büyüktür”

00:05 - Gündem

Çimsa ÇBK Mersin, Euroleague ikincisi!

23:06 - Gündem

Peki 120 milyar doların %99’u kimin?

23:05 - Gündem

Günün Manşetleri

12. Yiğitler Gafgarıt Festivali gerçekleştirildi

00:06 - Yaşam

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu Antalya Diplomasi Forumu’nu değerlendirdi

23:06 - Kıbrıs

“Cambazın Cenazesi” İskele’de perde dedi

22:05 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Tatar: Antalya Diplomasi Forumu, Türk diplomasisinin parlayan yıldızıdır

21:06 - Gündem

Kudüs Piskoposluğu: El-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalanması karşısında dehşete düştük

20:06 - Dünya