?>

Fransız usulü ekler tarifi

Fransız mutfağının en ikonik tatlılarından biri olan ekler, ince uzun şekli, yumuşacık hamuru ve içindeki nefis kremasıyla tatlı severlerin vazgeçilmezi.

Gündem - 7 ay önce

Adını Fransızca’da "yıldırım" anlamına gelen "éclair" kelimesinden alan bu tatlı, tadına bakanların adeta bir anda büyülenmesini simgeliyor. Hafif hamuru, pürüzsüz kreması ve çikolata sosu ile hem göze hem de damaklara hitap eden ekler, kahve yanında ya da özel günlerde servis etmek için mükemmel bir seçenek.

Malzemeler

Hamur (Pate a Choux) için:

1 su bardağı su100 gram tereyağı1 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı un4 adet yumurta1/2 çay kaşığı tuz

Krema Dolgusu için:

2 su bardağı süt1/2 su bardağı toz şeker4 yemek kaşığı un3 adet yumurta sarısı1 paket vanilin100 gram tereyağı

Çikolata Sosu için:

200 gram bitter çikolata100 ml krema

Hazırlanışı

Hamuru Hazırlayın: Orta boy bir tencerede suyu, tereyağını, tuzu ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve hızlıca karıştırın. Hamur top haline geldiğinde, ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilındıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Hamuru Şekillendirin: Hazırladığınız hamuru bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince uzun şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altın rengini alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırında soğumaya bırakın.

Kremayı Hazırlayın: Sütü bir tencerede ısıtın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, şekeri ve unu çırpın. Isınan sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin, ardından bu karışımı tekrar tencereye dökün. Karışım koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Kremayı soğutun.

Eklerleri Doldurun: Pişen ve soğuyan ekler hamurlarını ortadan ikiye kesin ya da alt kısmına küçük bir delik açın. Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına alarak hamurların içine doldurun.

Çikolata Sosunu Hazırlayın: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve içerisine kremayı ekleyerek pürüzsüz bir sos elde edin.

Ekleri Tamamlayın: Doldurduğunuz eklerlerin üzerine çikolata sosunu dökün. İsterseniz üzerini fındık, fıstık veya toz kakao ile süsleyebilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'lüks konut' açıklaması

2024-09-11 21:06 - Gündem

1 kişinin hayatını kaybettiği kazada polis ehliyetsiz çıkmıştı: Kaza anı kamerada!

2024-09-11 22:05 - Gündem

Hasan Ramadan Cemil Devlet Daireleri Futbol Turnuvası başlıyor

2024-09-11 22:06 - Spor

Son Dakika... MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu!

2024-09-11 23:05 - Gündem

Gönyeli, Soydan’a emanet

2024-09-11 23:06 - Spor

Kemal Kılıçdaroğlu'na bir dava daha: Gerekçesi belli oldu

2024-09-12 00:05 - Gündem

Son dakika haberi MSB açıkladı: Bir asker şehit oldu

2024-09-12 01:05 - Gündem

ABD'li Senatörlerden Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma çağrısı | Dış Haberler

2024-09-12 03:05 - Dünya

ABD, Ukrayna'ya 700 milyon doların üzerinde yardım yapacak | Dış Haberler

2024-09-12 04:05 - Dünya

Bingöl Devlet Hastanesi'nden çalışanlarda tiroit nodülü tespit edilmesiyle ilgili skandal yanıt

2024-09-12 06:05 - Sağlık

İlgili Haberler

Hatay'da fırtına yaşamı olumsuz etkiledi

22:05 - Gündem

Rusya-Türkiye arasında kritik temas: Bakan yardımcısı, Büyükelçi ile görüştü

21:05 - Gündem

Marmaris’te fırtına ve sağanak: Yollar göle döndü, tekneler battı

20:06 - Gündem

iPhone'lar için iOS 18.4 yayınlandı! Neler geldi?

19:06 - Gündem

Huawei'in gelirleri 2024'te artış gösterdi

17:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Başbakan Üstel, İskele’de vatandaşlarla bayramlaştı

16:05 - Kıbrıs

Elektrikte yeni ücretler yürürlüğe girdi

15:05 - Gündem

Denizde fırtınamsı rüzgar etkili oluyor

14:05 - Kıbrıs

Lefkoşa’nın Bereket’i 61 yıldır O’na emanet: İlker Dağer

13:05 - Kıbrıs

Tatlısu 9. Ot Festivali bugün yapılıyor

12:05 - Kıbrıs