?>

Azerbaycan mutfağının lezzet şöleni: Labada Yaprağı Dolması

Geleneksel tatların en özel hali! Azerbaycan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Labada Yaprağı Dolması, hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif sunuyor.

Gündem - 2 ay önce

Azerbaycan mutfağı, zengin baharatları ve geleneksel pişirme yöntemleriyle bilinir. Labada Yaprağı Dolması, bu mutfağın en sevilen yemeklerinden biri olup, klasik asma yaprağı dolmasına farklı bir yorum getirir. Doğal ekşimsi tada sahip labada yaprakları, iç harcıyla birleşerek muhteşem bir lezzet sunar. Eğer Azerbaycan mutfağını keşfetmek ve sofranıza otantik bir tat katmak istiyorsanız, bu geleneksel dolma tarifini mutlaka denemelisiniz!

LABADA YAPRAĞI DOLMASI

Malzemeler

Dolma İçin:

40-50 adet taze labada yaprağı1 su bardağı pirinç250 gram kıyma (kuzu veya dana)1 adet kuru soğan (ince doğranmış)1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı sumak (isteğe bağlı, ekşi tat için)1 su bardağı su

Pişirme Sosu İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 su bardağı su veya et suyu

Yapılışı

Labada yapraklarını iyice yıkayın ve sert sap kısımlarını kesin.Kaynar suya atarak 2-3 dakika haşlayın ve ardından süzgece alıp soğumaya bırakın.Bir kâsede pirinç, kıyma, doğranmış soğan, salça, tereyağı ve baharatları karıştırarak dolma harcını hazırlayın.Harcın daha lezzetli olması için 1 su bardağı su ekleyerek karıştırın.Her bir labada yaprağının içine 1 tatlı kaşığı iç harç koyun, kenarlarını kapatarak sıkı bir şekilde sarın.Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin.Dolmaların üzerine tereyağı parçalarını serpiştirin.1 su bardağı su veya et suyunu ekleyerek, dolmaların üzerini hafif geçecek kadar sıvı ekleyin.Kısık ateşte 40-45 dakika pişirin ve ocaktan almadan önce suyunun çekildiğinden emin olun.Pişen dolmaları servis tabağına alın ve yanında süzme yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Terim'in takımı Al Shabab, Al Taawon ile yenişemedi!

2025-02-22 21:06 - Gündem

AKSA’da 20’inci hafta. Mağusa Türk Gücü, Esentepe’ye acımadı; 5-0

2025-02-22 22:05 - Spor

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl açıkladı: 'Asıl tartışılması gereken 50 liraya...'

2025-02-22 22:06 - Gündem

Ulus Irkad yeni romanı “Afrodit'in Köpüklerinde Kaybolanlar”ı BRT’ye anlattı

2025-02-22 23:05 - Kıbrıs

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, keman virtüözü Kirill Troussov'u ağırladı

2025-02-22 23:05 - Gündem

Yeniden Refah Partisi Malatya Teşkilatına Yeşilyurt’ta Coşkulu Karşılama

2025-02-22 23:06 - Gündem

Volkan ile Zeynep Demirel'in 3'üncü çocukları dünyaya geldi

2025-02-23 00:05 - Magazin

Medya Etik Kurulu, gazetecilik ilkelerini güncellemek için çalıştay düzenledi

2025-02-23 00:06 - Kıbrıs

Mardin'de aileler arasında silahlı 'kız isteme' kavgası: 10 yaralı

2025-02-23 01:05 - Gündem

Necati Özsoy: Sertoğlu önce kaosa sürüklediği futbolu yönetsin

2025-02-23 01:06 - Spor

İlgili Haberler

Küçükçekmece'de boş arazide erkek cesedi bulundu

01:05 - Gündem

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri: Öcalan ve PKK vurgusu

00:06 - Gündem

“Dünya beşten büyüktür, çünkü insanlık beşten büyüktür”

00:05 - Gündem

Çimsa ÇBK Mersin, Euroleague ikincisi!

23:06 - Gündem

Peki 120 milyar doların %99’u kimin?

23:05 - Gündem

Günün Manşetleri

12. Yiğitler Gafgarıt Festivali gerçekleştirildi

00:06 - Yaşam

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu Antalya Diplomasi Forumu’nu değerlendirdi

23:06 - Kıbrıs

“Cambazın Cenazesi” İskele’de perde dedi

22:05 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Tatar: Antalya Diplomasi Forumu, Türk diplomasisinin parlayan yıldızıdır

21:06 - Gündem

Kudüs Piskoposluğu: El-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalanması karşısında dehşete düştük

20:06 - Dünya